12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPumele au muscat de sase ori

Pumele au muscat de sase ori

Grupa C


Argentina – Serbia 6-0


Stadion „Auf Schalke“ – Gelsenkirchen, Spectatori: 48.000.


Au marcat: M. Rodriguez ‘6, ‘41, Cambiasso ‘30, Crespo ‘78, Tevez ‘84, Messi ‘88.


Argentina: Abbondanzieri – Burdisso, Heinze, Ayala, Sorin – M. Rodriguez (‘72, Messi), Riquelme, Mascherano, Lucho Gonzalez (‘17, Cambiasso) – Crespo, Saviola (‘58, Tevez). Antrenor: Jose Pekerman.


Serbia: Jevric – Duljaj, Krstajic, Gavrancic, Dudic – Stankovic, P. Djordjevic, Nadj (‘46, Ergic), Koroman (‘49, Ljuboja) – Milosevic (‘68, Vukic), Kezman. Antrenor: Ilija Petkovic.


Cartonase galbene: Crespo / Koroman, Nadj, Krstajic.


Cartonas rosu: Kezman (‘65).


A arbitrat: Roberto Rosetti (Italia).


Trupa lui Jose Pekerman a marcat sase goluri in poarta nefericitului Jevric, spulberând visele Serbiei-Muntenegru de a merge in optimi.


Partida de pe „Auf Schalke“ a inceput furtunos, Argentina marcând in minutul sase primul gol al intâlnirii. Saviola l-a gasit foarte bine in careu pe Maxi Rodriguez si acesta a sutat puternic la coltul lung, fara sperante pentru portarul Jevric. Sârbii au avut o tresarire de orgoliu si au fortat egalarea, insa majoritatea atacurilor initiate de plavi s-au oprit in apropierea careului mare argentinian. Mai mult, cei care au reusit sa finalizeze au fost tot elevii lui Jose Pekerman, Rikelme in doua rânduri (‘23 si ‘28) punând in pericol poarta Serbiei-Muntenegru.


In minutul 30 a iesit la rampa Cambiasso. Intrat de câteva minute in locul lui Lucho Gonzalez, jucatorul lui Inter Milano l-a executat pe Jevric, dupa o faza care a lasat masca apararea sârba. In minutul 38 putea fi 3-0, dar golul lui Crespo a fost anulat gresit pe motiv de ofsaid, jucatorul argentinian primind si cartonasul galben pentru ca a finalizat dupa fluierul arbitrului. Crespo a fost razbunat insa de Maxi Rodriguez (‘41), care a perforat pentru a doua oara poarta sârbilor.


Si dupa pauza Argentina a fost vioara intâi, in timp ce Serbia-Muntenegru a facut fata cu greu iuresului „pumelor“. Eliminarea lui Kezman (‘65) a ingreunat si mai mult misiunea trupei lui Ilija Petkovic, care avea sa fie umilita pâna la finalul intâlnirii. Crespo (‘78), Tevez (‘84) si Messi (‘88) si-au trecut si ei numele pe lista marcatorilor, reusind o victorie categorica in fata unei formatii altadata de temut in marile confruntari internationale.


Totodata, Argentina a reusit cel mai mare scor inregistrat pâna acum la aceasta editie de Campionat Mondial si se pregateste pentru cea mai importanta confruntare din grupe, cu selectionata Olandei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS