14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportA venit totusi samba!

A venit totusi samba!

Brazilia – Croatia 1-0


• Stadion „Olympiastadion“, Berlin, spectatori: 72.000.


• A marcat: Kaka ‘44.


Brazilia: Dida – Cafu, Lucio, Juan, R. Carlos – Ze Roberto, Emerson, Kaka, Ronaldinho – Adriano, Ronaldo (‘69, Robinho). Antrenor: Carlos Alberto Parreira.


Croatia: Pletikosa – Simunic, R. Kovac, Tudor, Simic – Srna, Babic, N. Kovac (’40, J. Leko), N. Kranjcar – Prso, Klasnic (’55, Olic). Antrenor: Zlatko Kranjcar.


• Cartonase galbene: Emerson / R. Kovac, N. Kovac, Tudor.


• A arbitrat: Benito Archundia (Mexic).


Intr-o atmosfera senzationala, creata de un stadion arhiplin, meciul de debut nu i-a speriat pe magicienii brazilieni, dar au terminat cu emotii partida. Câstigatorul Balonului de Aur, Ronaldinho, inaintea jocului cu croatii de marti seara, avertiza: „Croatia este un adversar de temut“. Afirmatia vedetei Barcelonei s-a adeverit pe teren. Tichetele pentru partida de pe „Olympiastadion“ din Berlin au fost epuizate cu mult timp inainte, toti iubitorii fotbalului fiind cu ochii pe brazilieni, asteptând spectacolul. Si, dupa intâlnirea de debut cu Croatia, am putea scrie simplu: de marti, la Weltmeisterschaft a venit samba!


Adversarul Braziliei n-a fost un necunoscut in fotbalul mare, Croatia având in palmares o medalie de bronz la Cupa Mondiala din 1998. Acum n-au mai fost in teren Boban, Prosinecki sau Suker, dar „razboinicii“ croati nu au parut deloc speriati de faima adversarului. In prima repriza a fost echilibru la posesia balonului, 50-50. Totusi, pe terenul din Berlin, aproape toate aprecierile despre magia brazilienilor s-au regasit in jocul elevilor lui Parreira, in timp ce croatii au fost mai pragmatici.


Chiar din primele minute, Brazilia a inceput spectacolul, dar golul a venit abia la sfârsitul primei reprize: Kaka a sutat fabulos de la aproape 20 de metri, lasându-l pe Pletikosa fara replica (‘44). Cu cinci minute inainte de golul lui Kaka, croatii au irosit insa o mare ocazie de gol, N. Kovac si Tudor trecând pe lânga o reluare decisiva din apropierea portii lui Dida.


La reluare, croatii au inceput ofensiv, Prso (‘51), Klasnic (‘54) si Babic (‘70) dând mari emotii Braziliei. Magicienii „selecao“ au plimbat balonul destul de mult spre poarta norocosului Pletikosa, dar n-au mai punctat, desi ocazii au avut destule.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS