12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCehii s-au respectat

Cehii s-au respectat

SUA – Cehia 0-3


• Stadion „Auf Schalke“, Gelsenkirchen, spectatori: 48.000.


• Au marcat: Koller ‘5, Rosicky ‘38, ‘76.


SUA: Keller – Onyewu, Mastroeni (‘46, Johnoson), Pope, Cherundolo (‘46, O’Brien) – Reyna, Beasley, Convey, Lewis – McBride (‘77, Wolff), Donovan. Antrenor: Bruce Arena.


Cehia: Cech – Grygera, Rozehnal, Ujfalusi, Jankulovski – Poborsky (‘83, Polak), Galasek, Rosicky (‘86, Stajner), Plasil – Nedved, Koller (‘45, Lokvenc). Antrenor: Karel Bruckner.


• Cartonase galbene: Onyewu, Reyna / Rozehnal, Lokvenc, Rosicky, Grygera.


• A arbitrat: Carlos Amarilla (Paraguay).


Pornind favorita in acest meci, Cehia nu s-a lasat asteptata si a lovit decisiv dupa numai cinci minute de la primul fluier, gratie uriasului Koller, care a reluat imparabil centrarea lui Grygera, taxând in acest fel inocenta fundasilor adversi. Americanii au resimtit din plin primirea golului, si, ca urmare a pasului facut inapoi, au marsat mai mult pe contraatacuri taioase. Aceasta tactica le-a convenit de minune cehilor, care, punând stapânire pe joc, au apasat mai mult pe accelerator, dar Grygera (‘24, ‘32) nu a reusit sa mareasca diferenta pe tabela de marcaj.


Ce nu a reusit Grygera a reusit Rosicky (‘38), cu un sut violent de la 30 de metri, golul retezând elanul americanilor, care incercasera sa revina in joc prin Reyna, autorul unei bare in minutul 28.


Nici la reluare lucrurile nu au stat altfel pe teren. Cehii au continuat sa domine si sa rateze patru ocazii de gol, prin Ujfalusi (‘51), Poborsky (‘61), Jankulovski (‘65) si Rosicky (‘68), neinspirati in fata portii adverse. Conform evenimentelor, Cehia a reusit sa puncteze pentru a treia oara prin Rosicky (‘76), care, servit excelent de Nedved, a plasat mingea pe lânga Keller, inchizând tabela la o diferenta normala, de trei clase. Finalul i-a surprins pe americani in atac, insa fara sa reuseasca nimic notabil, pentru ca Cehia s-a inchis perfect in aparare. La finele meciului, echipa pregatita de Karel Bruckner a iesit in aplauzele intregului stadion, visele suporterilor cehi indreptându-se spre urmatoarea partida, cu Ghana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS