12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Energo, in final

Echipa pregatita de tehnicianul Valentin Nistoran a invins in Sala Sporturilor din Craiova cu 5-4 CIP Deva, campioana din acest sezon.


Divizionara A craioveana Energoconstructia s-a impus in semifinalele Cupei României in fata campioanei din acest sezon CIP Deva, invingând miercuri seara cu scorul de 5-4 (2-0). Au marcat: Chivu (2), Florescu (2), Chiliman / Gherman, Sotârca, Al Ioanii, Matei.


Partida din Sala Sporturilor a fost spectaculoasa, fiecare combatanta s-a folosit de intreg arsenalul pentru a câstiga dreptul de a juca in finala de pe 18 mai, de la Râmnicu Vâlcea. Gazdele au inceput in forta si au marcat de doua ori pâna la pauza, prin Florescu si Chivu, luând un avans care dadea sperante oltenilor.


Nervi dupa pauza


In repriza a doua, oaspetii si-au adus aminte ca sunt campionii României, au scos portarul si au atacat cu cinci jucatori de câmp, fortând egalarea care s-a consemnat in minutul 35, când tabela indica 3-3. Jocul riscant al ardelenilor a fost speculat de craioveni, care au revenit la cârma intâlnirii prin reusitele semnate de Chivu si Chiliman, acestea dovedindu-se decisive, in ciuda punctului reusit de Matei pe final de meci, care a fost apoi trimis la cabine de propriul antrenor pentru o iesire nesportiva.


Energoconstructia a jucat in formula: Rizan – Pantelimon, Chivu, Florescu, Chiliman. Au mai evoluat: Bugala, Mihalache, Mirea si Radut. „A fost un meci contra unei echipe puternice, de aceea sunt foarte fericit ca am invins si astept cu nerabdare finala“, a spus dupa meci antrenorul Valentin Nistoran, care a dezvaluit ca isi va menaja echipa astazi, in meciul de campionat cu Silvanus Resita (in deplasare), pentru a fi in plenitudinea fortelor la finala Cupei României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS