19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albastrii, cu bune si rele

Alb-albastrii, cu bune si rele

Cu sau fara oscilatii, juvetii, pentru ca au reusit sa-si duca misiunea la bun sfârsit, au obtinut increderea suporterilor.


Desi toata suflarea alb-albastra era sceptica la inceputul sezonului tocmai incheiat cu privire la revenirea in prim-planul fotbalului românesc, Universitatea a reusit sa contrazica. A obtinut podiumul la capatul unei dominari categorice in B2, desi a pornit la drum cu o penalizare de doua puncte. Ciuca si compania si-au adjudecat prima pozitie obtinând, in cele 30 de meciuri jucate, 20 de victorii, patru egaluri si sase infrângeri, având un golaveraj pozitiv (43-16). Gruparea din Banie a reusit sa atraga atentia si in Cupa României, unde a bifat patru intâlniri, reusind o victorie importanta in fata finalistei Intertoto, CFR Cluj, si un meci bun cu FC National, eliminarea survenind in urma loviturilor de departajare.


Bornescu, cel mai bun jucator


Evoluând in 33 de meciuri in tricoul alb-albastru, Mircea Bornescu a fost unul dintre artizanii acestei promovari si, in opinia majoritatii suporterilor, a fost cel mai bun jucator al Stiintei. „Jose“ nu numai ca si-a salvat echipa de nenumarate ori, dar a fost si cel mai bun executant al penaltiurilor, marcând de patru ori si intrând in topul golgheterilor echipei. In clasamentul celor mai buni jucatori din acest sezon urmeaza capitanul Madalin Ciuca, aflat la egalitate cu Dorel Stoica, si, nu in ultimul rând, Ovidiu Stinga, seful „laboratorului“ de la mijlocul terenului.


Din pacate, Universitatea nu s-a putut prevala de serviciile mai multor jucatori de valoare. Din pricina accidentarilor suferite, Andrei Ionescu si Razvan Fritea nu au putut ocupa in teren decât pozitii nerelevante cu valentele tehnice posedate. Acelasi lucru se poate spune si despre Florin Costea, care nu a putut evolua nici macar un minut in acest retur.


Nu avem golgheteri, avem marcatori


Ţinând cont atât de meciurile din Cupa României, cât si de cele din campionat, Universitatea nu si-a putut desemna golgheterul, pe primul loc fiind pozitionati patru jucatori: Robert Saceanu, Ovidiu Stinga, „Jerry“ Gane si Salih Jaber, fiecare având câte cinci reusite. Nici situatia locului doi nu este diferita, cu patru goluri fiind Bornescu, Ciuca, A. Ionescu si Dina. Nu acelasi lucru se poate spune si despre pozitia a treia, Michael Baird reusind in acest retur trei goluri foarte importante, in timp ce Orac, L. Preda si Alex Piturca se pot mândri doar cu „mentiune“, fiind semnatarii unei singure reusite.


Au fost multi care au dezamagit


Daca restul titularilor pot fi notati cu plus, la capitolul dezamagiri si-au trecut numele majoritatea rezervelor, care, desi au primit foarte multa atentie din partea staff-ului alb-albastru, nu au reusit mai nimic. Aici intra in discutii si cei care au parasit pe parcurs Universitatea, cum este cazul lui Daniel Orac, Laurentiu Preda, George Ciobanu si Daniel Mihai. De altfel, nici rezervele care au beneficiat de increderea „Olandezului“ nu au rupt gura târgului, in calcul intrând Firtulescu, Barboianu, A. Tudor, Gaman, Curteanu, Argintaru, Neagoe, Lung jr., Al. Costea, Gângioveanu si Traistaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS