12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRossi are planuri mari cu Yamaha

Rossi are planuri mari cu Yamaha

Inaintea Marelui Premiu al Italiei, pe care, de altfel, l-a câstigat, septuplul campion mondial a anuntat ca va ramâne si in sezonul viitor la echipa japoneza, când va concura pe un bolid de 800 cc.


A sasea etapa a Campionatului Mondial de Motociclism viteza, „Gran Premio D’Italia Alice“, s-a desfasurat duminica, 4 iunie, in Italia, pe circuitul de la Mugello, unde prima cursa de motociclism a avut loc in anul 1974. Aflat la 30 km de Florenta, in frumosul tinut al Toscanei, Mugello este un circuit modern, care are excelente facilitati atât pentru piloti, cât si pentru spectatori.


La clasa Moto GP, cursa de la Mugello a fost câstigata de pilotul italian Valentino Rossi (Yamaha). „Doctorul“ a fost urmat de compatriotul sau Loris Capirossi (Ducati) si de americanul Nicky Hayden (Yamaha).


In clasamentul general, pe primul loc se afla, la egalitate de puncte – 99, Loris Capirossi si Nicky Hayden, urmati de Marco Melandri, cu 89 de puncte, Daniel Pedrosa, cu 86 de puncte, Casey Stoner si Valentino Rossi, ambii cu 65 de puncte.


Rossi, inca un an la Yamaha


Având un inceput de sezon foarte prost, Valentino Rossi a fost tentat in ultimele luni sa paraseasca Motomondialul de viteza pentru Formula 1, incepând din sezonul viitor. Conducerea echipei Yamaha nu doreste insa sa il scape pe cel mai bun pilot al ultimului deceniu.


„Ii vom pune la dispozitie o motocicleta câstigatoare. Când noua motocicleta de 800 cc va ajunge la un nivel acceptabil, i-o vom pune la dispozitie pentru a efectua câteva teste. Este vorba despre noul model M1, cu care intentionam sa abordam sezonul 2007 si care este conforma cu noul regulament. Valentino este nerabdator sa o incerce si i-am promis ca ultimele retusuri le vom face dupa indicatiile lui“, a spus Davide Brivio, managerul echipei Yamaha.


Motocicletele cu care se va concura in 2007 vor fi mai agile si mai precise, foarte asemanatoare cu cele pe placul lui Rossi, de 500 cc, care participau la „clasa regina“ in urma cu câtiva ani. Un argument in plus pentru a-l face pe cel supranumit „Doctorul“ sa se razgândeasca.


De altfel, „Doctorul“ a anuntat inaintea cursei de la Mugello ca va ramâne si in sezonul urmator la echipa Yamaha. Septuplul campion mondial s-a declarat nerabdator sa ia startul in urmatorul Campionat Mondial de motociclism viteza MotoGP pe o Yamaha de 800 cmc. „Sunt fericit ca voi ramâne la Yamaha anul viitor“, a spus pilotul italian.


Valentino Rossi, care are 27 de ani, este campion mondial al „clasei regina“ la motociclism (500 cmc, apoi MotoGP) din 2001. El a mai fost campion mondial la clasa 125 cmc, in 1997, si la 250 cmc, in 1999. Rossi are 81 de victorii la toate categoriile in 162 de Grand Prix-uri disputate. Pilotul italian concureaza pentru Yamaha din sezonul 2004, reusind sa duca echipa nipona in vârful ierarhiei, câstigând titlul mondial inca din primul an. „Ultimele doua sezoane la Yamaha au fost doua dintre cele mai frumoase din cariera mea si sunt fericit ca am ramas la aceasta echipa. Cred ca am facut alegerea corecta“, a opinat Valentino Rossi.


Lorenzo si Pasini s-au impus la Mugello


La clasa 250 cc, Marele Premiu al Italiei a fost câstigat de pilotul spaniol Jorge Lorenzo (Aprilia), care a fost urmat de italianul Alex De Angelis (Aprilia) si de alt italian, Andrea Dovizioso (Honda). In clasamentul general, dupa sase etape, conduce Andrea Dovizioso, cu 108 puncte, urmat de Jorge Lorenzo, cu 88 de puncte, si de japonezul Yuki Takahashi (Honda), cu 80 de puncte.


Italianul Mattia Pasini a câstigat Marele Premiu al Italiei la clasa 125 cc. Pasini (Aprilia) a fost urmat de spaniolul Alvaro Bautista (Aprilia) si de cehul Lukas Pesek (Derbi). In clasamentul general, dupa sase etape, pe primul loc se afla Alvaro Bautista, cu 119 puncte, urmat de finlandezul Mika Kallio (KTM), cu 88 de puncte, si de Mattia Pasini, cu 74 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS