16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportComplot sau intâmplare?

Complot sau intâmplare?

Lucrurile nu au parut in ordine inca de la intrarea in stadionul „Florea Dumitrache“, când fortele de ordine nu au perchezitionat nici un suporter, in plus numarul jandarmilor era foarte redus. In afara stadionului se strânsesera aproximativ trei sute de suporteri dinamovisti, chipurile, pentru deplasarea de la Ploiesti, unde echipa mare intâlnea pe FC National.


„Câinii rosii“ nu puteau patrunde in incinta Complexului Sportiv „Dinamo“, care nu are decât trei intrari, restul fiind ingradit, decât cu acordul fortelor de ordine. In singura tribuna a fostului stadion „Victoria“ se aflau doar treizeci de suporteri olteni si vreo 150 de bucuresteni, despartiti doar de câteva scaune si de cinci jandarmi.


Dinamovistii s-au infiltrat printre olteni


Un lucru tare curios, petrecut cu aproximativ zece minute inainte de declansarea incidentului, a fost ca in galeria Universitatii au aparut cel putin zece persoane dubioase, fara sa fie intrebate, perchezitionate sau echipate macar cu un fular alb-albastru.


Suporterii olteni nu au stat cu mâinile in sân si s-au adresat jandarmilor, fiind convinsi ca intrusii erau de fapt suporteri dinamovisti, cerându-le sa-i legitimeze. Raspunsul nu a fost cel asteptat, jandarmii replicând sec: „Stati linistiti, ca nu se va intâmpla nimic“. Si au stat… cam cinci minute, pentru ca premonitiile aveau sa se adevereasca.


„Haita“ a incercuit sectorul alb-albastru


Demolându-se tribuna din spatele bancilor de rezerve, s-a creat o „alee“ perfecta pentru fanii dinamovisti de afara, care au venit tacticosi spre olteni, fara sa fie intrebati de nimeni nimic. Observând miscarile de trupe, ultrasii alb-albastri au mai facut un apel catre jandarmii de lânga ei, afirmând ca, din stânga, vin dinamovisti inarmati pâna in dinti, si trebuie sa cheme intariri. Din nou raspunsul a lasat de dorit: „Nu sunt dinamovisti, sunt de-ai vostri, din Bucuresti“, a replicat „seful“ celor cinci jandarmi. Nu a trecut nici un minut si „câinii“ au ajuns in tribuna. Fiind ajutati si de cei infiltrati, dar si de cei din dreapta galeriei alb-albastre, au inceput sa arunce cu petarde in mijlocul oltenilor ca sa-i disperseze. Apoi a urmat o scena greu de descris, cei treizeci de craioveni fiind casapiti de 250 de dinamovisti, cu tot felul de obiecte, incepând de la pietre, lanturi, bâte si pâna la cutite. Si totul s-a petrecut sub privirile jandarmilor, care pur si simplu nu au ripostat decât prin cuvinte. Bataia a durat aproape zece minute, si asta pentru ca oltenii au sarit gardurile in gospodariile de lânga stadion, spre multumirea organizatorilor, care râdeau pe infundate. Abia dupa o jumatate de ora de la incident, fortele de ordine au fost suplimentate, numarul jandarmilor crescând la cincisprezece…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

53 COMENTARII