21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenia e in finala

Oltenia e in finala

Selectionata de amatori condusa de Sorin Patrascu s-a impus si in mansa retur, scor 2-1, si asteapta finala cu selectionata Banatului.


Selectionata de jucatori amatori a Olteniei a invins ieri, la Pitesti, selectionata similara a Munteniei si s-a calificat in finala Cupei Regiunilor la fotbal. Scorul final a fost 2-1 pentru olteni, dupa ce la Craiova se impusese cu 2-0, dar selectionata pregatita de Sorin Patrascu si Cornel Roman nu a fost scutita de emotii, dupa ce la pauza era condusa cu 1-0 prin golul reusit pentru Muntenia de Iosipescu (’30), la singura ocazie de gol a gazdelor. De altfel, dupa cum a recunoscut si antrenorul Patrascu, in prima repriza echipa sa a jucat mai slab si s-a apropiat rar de poarta adversa, irosind cea mai mare oportunitate de a marca in minutul 40, când Zaharia a trimis in bara transversala.


Dupa pauza, mult mai bine pregatita fizic, selectionata Olteniei a trecut la cârma jocului. Schimbarile efectuate de Sorin Patrascu s-au dovedit inspirate, iar oltenii au reusit sa inscrie dupa o suita de ratari care i-au avut la origine pe Preda, Chirita si Zaharia. Acesta din urma si-a spalat pacatele in minutul 76, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj, iar Palea (’88) a reusit sa aduca Oltenia in avantaj inscriind printr-o executie de zile mari. „A fost o victorie muncita si o calificare meritata. Sper sa trecem si de finala pentru a ne califica in primul tur preliminar al Cupei Regiunilor UEFA, competitie la care am mai punctat o data, in Polonia, unde am obtinut locul sapte“, a declarat Sorin Patrascu, selectionerul Olteniei si vicepresedintele AJF Dolj.


Selectionata Olteniei a jucat in formula: Al. Cruceru (Cozia Calimanesti) – A. Piciu (Dunarea Bechet), C. Badoi (Progresul Bailesti), C. Cretu (CFR Petrolul Craiova), I. Preda (Avântul Isalnita) – R. Nistor (Flacara Horezu), R. Chirita (Avântul Isalnita), C. Zaharia (Progresul Bailesti), S. Bucatea (Standard Simnicul de Sus) – R. Milosteanu (Flacara Horezu), V. Palea (Avântul Isalnita). Au mai evoluat: D. Ochia (Recolta Ostroveni), Fl. Rada (CFR Petrolul Craiova), A. Bala (AS Prometeu Craiova), Ov. Vancea (AS Prometeu Craiova). Intâlnirea a fost condusa la centru de arbitrul Bogdan Sorescu, ajutat la cele doua linii de arbitrii asistenti E. Dumitrescu si G. Stroe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS