30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAntrenament pentru preliminariile CE

Antrenament pentru preliminariile CE

Selectionerul României, Victor Piturca, sustine ca meciurile cu Uruguay, Irlanda de Nord si Columbia il vor ajuta pentru pregatirea campaniei de calificare care va incepe in toamna.


Reprezentativa de fotbal a României va participa, in aceasta saptamâna, la un turneu amical in Statele Unite, la care vor mai lua parte selectionatele Irlandei de Nord, Uruguayului si Columbiei. Nationala tricolora va avea urmatorul program de meciuri: cu Uruguay, pe 24 mai, de la ora 6.00 (ora României), la Los Angeles, pe stadionul „LA Coliseum“; cu Irlanda de Nord, pe 26 mai, de la ora 4.00, la Chicago, pe arena „Soldier Field Stadium“; cu Columbia, pe 27 mai, de la ora 22.30, la Chicago, pe „Soldier Field Stadium“.


Piturca: „Turneul este folositor“


Selectionerul Victor Piturca crede ca turneul din SUA va fi util pentru nationala tricolora, desi a iscat polemici, si ii va permite sa traga o serie de concluzii in perspectiva campaniei de calificare la CE 2008. Pe de alta parte, Piturca a recunoscut ca schimbarea de fus orar va afecta randamentul jucatorilor, mai ales in ultimele doua jocuri, cu Irlanda de Nord si Columbia, programate la interval de o zi.


„Din punctul meu de vedere, turneul este folositor. Intâlnim adversari dificili si vom avea meciuri foarte grele pe parcursul a câteva zile. Va fi o experienta pentru caracterul jucatorilor. Singurul sifonat pot iesi eu si jucatorii. Sunt meciuri amicale care se vor uita repede. Importante sunt jocurile din aceasta toamna in calificarile pentru CE 2008“, a spus selectionerul tricolorilor, care a renuntat pentru acest turneu, din cauza accidentarilor, la Florentin Petre, Razvan Rat, Ciprian Marica, Cristian Chivu si Dorinel Munteanu.


De asemenea, atacantul echipei Rapid, Mugurel Buga, a fost convocat la nationala României pentru turneul din SUA, el inlocuindu-l pe jucatorul formatiei Sportul Studentesc, Ionut Mazilu, care s-a accidentat in partida cu Steaua, din etapa a 28-a a Diviziei A.


Piturca estimeaza ca jucatorii vor evolua la potentialul lor in primul meci cu Uruguay, dar efectele schimbarii fusului orar se vor vedea mai ales in meciurile cu Irlanda de Nord si Columbia: „Cred ca vor fi probleme la ultimele meciuri, dar sper sa nu pierdem la diferenta prea mare“.


Tricolorii au ajuns la Los Angeles


Tricolorii s-au antrenat duminica seara la Mogosoaia, iar ieri au plecat, la ora 7.00, catre Los Angeles, cu o escala la Paris. Delegatia româna a ajuns la Los Angeles la ora locala 12.45, iar aseara, de la 18.30, s-a desfasurat prima sedinta de pregatire pe pamânt american.


In meciul de mâine, cu Uruguay, Victor Piturca ar putea utiliza urmatoarea formula de baza: Lobont (Fiorentina) – Contra (Getafe), G. Tamas (Spartak Moscova), D. Goian (Steaua), P. Stoica (FC Moscova) – Cocis (Sheriff Tiraspol), Ov. Petre (Poli Timisoara), Radoi (Steaua), Nicolita (Steaua) – Mutu (Juventus Torino), D. Niculae (Rapid).


In partidele cu Irlanda de Nord (vineri) si cu Columbia (sâmbata), Piturca ar putea apela si la ceilalti jucatori din lotul de 22 convocat pentru turneul din SUA. Acestia sunt portarul Coman (Rapid Bucuresti), fundasii V. Badoi, Maftei (ambii de la Rapid), Iencsi (Spartak Moscova), Pulhac (Dinamo), mijlocasii Soava (Krilia Samara), T. Balan (Sportul Studentesc), Bostina, D. Oprita (ambii de la Steaua) si atacantii M. Niculae (Standard Liege) si D. Niculae (Rapid).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS