19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportViorel Simion, la profesionisti

Viorel Simion, la profesionisti

Presedintele Federatiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, a spus ca gala profesionista de la Braila se doreste a fi cea mai puternica de dupa decembrie 1989.


„Ne dorim ca aceasta gala sa fie cea mai tare de dupa Revolutie. Vor fi boxeri valorosi, printre acestia numarându-se si medaliatul cu bronz la Campionatele Mondiale din China, Viorel Simion, care isi va face debutul cu aceasta ocazie in lumea boxului profesionist“, a afirmat Obreja.


Pentru titlul national la profesionism vor lupta Waldemar Cucereanu si Gheorghe Ghiompirica, la categoria pana (57,152 kg), in celelalte partide urmând sa se intâlneasca Viorel Simon cu bulgarul Nikolai Michailov (cat. 58,967) si Lucian Bot cu portughezul Jose Rodriguez (cat. 90,179 kg).


Presedintele FRB a precizat ca trecerea lui Viorel Simion la profesionism nu a fost pe placul Comitelului Olimpic Sportiv Român (COSR).


„Simion a obtinut locul cinci la Jocurile Olimpice de la Atena, iar COSR il avea in vedere pentru pregatire. Au fost discutii, dar pâna la urma COSR a inteles ca e mai bine pentru el sa activeze la profesionism“, a afirmat Obreja.


Rudel Obreja a adaugat ca, dupa Campionatele Europene din perioada 13 – 24 iulie (Bulgaria), sportiva Mihaela Cijevschi, componenta a lotului national feminin, va trece si ea la profesionism. „Cred ca Mihaela Cijevschi si Dana David vor avea rezultate bune in Europa“, a opinat Obreja.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS