30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMoggi si Pairetto, in haznaua fotbalului

Moggi si Pairetto, in haznaua fotbalului

Federatia Italiana de Fotbal ancheteaza o posibila frauda sportiva pusa la cale de directorul general al clubului Juventus Torino si de un oficial al Comisiei de Arbitri.


Federatia Italiana de Fotbal (FIGC) a anuntat ca a deschis o ancheta ca urmare a publicarii conversatiilor telefonice dintre directorul general al clubului Juventus Torino, Luciano Moggi, si un responsabil al FIGC, in legatura cu desemnarea arbitrilor pentru anumite meciuri. Anuntul privind aceasta ancheta, deschisa in martie, vine la scurt timp dupa ce jurnalele italiene au publicat fragmente ale unor conversatii telefonice in care este implicat si Moggi. Aceste conversatii au fost inregistrate dupa ce justitia a decis ascultarea telefoanelor.


Intr-o discutie datând din 2004 si publicata de Gazzetta dello Sport si Corriere della Sera, Luciano Moggi ii cere unui responsabil al Comisiei de Arbitri, Pierluigi Pairetto, sa delege anumiti arbitri pentru meciurile amicale cu Messina si AC Milan. In alte conversatii care ii sunt atribuite, Moggi i se plânge lui Pairetto, care era in acea perioada si vicepresedinte al Comisiei de Arbitri a UEFA, de un arbitru, la finalul unei partide din august 2004, din preliminariile Ligii Campionilor, in care Juventus a intâlnit formatia suedeza Djurgarden, scor 2-2.


Parchetul din Torino a renuntat la ancheta


Federatia italiana (FIGC) a anuntat ca a primit, in martie 2006, de la Parchetul din Torino, documentele legate de ascultarea acestor conversatii. Forul italian a mentionat, intr-un comunicat, ca „aceasta noua si complexa documentatie face sa fie indispensabile aprofundarea si anchetele suplimentare“.


Potrivit presei italiene, Parchetul din Torino a clasat dosarul in septembrie 2005, deoarece nici un fragment din conversatiile ascultate nu permite stabilirea unui delict de coruptie sau de cumparare a unui meci, insa transcrierile au fost trimise la FIGC, a carui Comisie de Disciplina ar putea decide sanctiuni pentru frauda sportiva.


FIGC a trimis, de asemenea, o parte a transcrierilor la Parchetul din Roma, care a deschis recent o ancheta in legatura cu neregularitatile comise de agentia de impresariat GEA World, prezidata de Alessando Moggi, fiul lui Luciano Moggi, si care se ocupa printre altii, de jucatorii români Adrian Mutu si Cosmin Contra.


Moggi nu comenteaza, Pairetto se apara


Directorul general al clubului Juventus, Luciano Moggi, nu a dorit sa faca nici un comentariu in legatura cu implicarea sa in acest scandal.


„Suntem in silentio stampa si nu intentionez sa fac nici un comentariu. Totul este in regula…“, a spus Luciano Moggi.


In schimb, Pairetto a spus ca nu-i poate fi pusa la indoiala buna credinta, sustinând ca a vorbit cu multi presedinti de cluburi pentru a proteja munca arbitrilor.


„Regret ca am citit in presa lucruri ce pot parea diferite de cum sunt in realitate. Poate ca au fost unele discutii inoportune, dar buna mea credinta nu poate fi pusa la indoiala. In acesti ani, am vorbit cu multi conducatori de club si am incercat sa vorbesc cu toti si sa protejez munca arbitrilor“, a spus Pairetto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS