21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMitu vrea sa scape de ancheta disciplinara

Mitu vrea sa scape de ancheta disciplinara

Luc Misson, avocatul fotbalistilor Marius Mitu, Igor Nikolovski si Laurent Fassotte, a solicitat incetarea umaririi disciplinare impotriva clientilor lor, banuiti de implicare in cazul meciurilor trucate din campionatul Belgiei.


Avocatul belgian a solicitat incetarea urmaririi disciplinare, sau cel putin suspendarea acesteia, pâna la incheierea procedurilor penale. Acesta considera ca ancheta disciplinara efectuata de Comisia de Control a Uniunii Belgiene de Fotbal (URBFA) aduce atingere prezumtiei de nevinovatie a celor trei jucatori in fata jurisdictiilor penale.


Luc Misson a invocat legea din 1921 care, in opinia lui, nu permite unei asociatii sa-l priveze pe unul dintre membrii sai de dreptul la munca. Or, potrivit lui Misson, Uniunea Belgiana de Fotbal este o asociatie.


Mitu este urmarit penal si disciplinar


Consilierul URFBA, Jean-Paul Hordies, s-a aratat iritat la unele argumente prezentate de Misson, apreciind ca tribunalul nu are decât competenta de a lua masuri provizorii si doar in situatii de urgenta.


Hordies considera ca obiectul actiunii intentate de jucatori este de a scapa de sanctiuni disciplinare si crede ca trebuie stabilita o distinctie clara intre urmariri penale si disciplinare. Primele au ca obiect sa se verifice daca au fost incheiate acte de coruptie si in ce masura trebuie sanctionate, in timp ce ancheta disciplinara are ca scop sa verifice daca jucatorii au trisat pe terenul de fotbal. O noua audiere va avea loc pe 5 mai.


Misson a pledat 75 de minute


Cotidianul La Derniere Heure a informat ca avocatul Luc Misson a pledat pe parcursul a 75 de minute. „Clientul sau, Marius Mitu, este «un baiat nascut in saracie in România si ajuns pe culmile fotbalului belgian». Iar apoi, coborârea in infern, chiar daca astazi Mitu este in Ucraina, unde câstiga mai multi bani ca in Belgia“, a notat La Derniere Heure, care sustine ca verdictul final va fi dat saptamâna viitoare.


Dupa ce a fost concediat de clubul Anderlecht pentru implicare in scandalul meciurilor trucate, Mitu a semnat un contract cu echipa ucraineana Metalurg Donetk.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS