21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii au alergat bine

Craiovenii au alergat bine

Participanti la un concurs in Italia, elevii din Banie au reusit sa obtina trei medalii, dintre care una de aur, in probele de viteza.


Un grup de elevi ai Scolii nr. 18 „Sf. Dumitru“ a participat recent la „Saptamâna sportului si culturii Comenius“, eveniment care s-a desfasurat in localitatea Quartu S. Elena din Sardinia – Italia.


Elevii craioveni au reprezentat România intr-un concurs care a mai aliniat la start sportivi din Germania, Irlanda, Franta si din diferite zone ale Italiei.


Echipajul Scolii nr. 18 „Sf. Dumitru“ a fost compus din elevii: Alina Tabacu, Tania Teica, Alexandru Corbu, Alejksandra Mihajlovie, Cristina Tufa, Lavinia Belulescu, Bogdan Floreci si Cristian Badita.


Acestia sunt pregatiti de profesorul Tiberiu Gabriel Chiriac, iar delegatia olteana a fost condusa de coordonatorul de proiect, Rodica Magdalena Baciu. Craiovenii au fost inscrisi, in concurs, la toate probele din program: atletism – viteza, rezistenta, saritura in lungime, aruncarea greutatii, stafeta 4×100; natatie – 25/50 m – stil liber, 25/50 m – spate, 25/50 m – fluture, stafeta 4×100; ciclism.


Patru craioveni pe podium


La finalul intrecerilor, patru dintre sportivii craioveni au reusit sa urce pe podium. La categoria 12 ani, Alina Tabacu a cucerit aurul la 60 m viteza. La aceeasi proba, colega sa Tania Teica s-a clasat a doua, obtinând medalia de argint. Baietii au punctat prin Bogdan Floreci, care a luat argintul la sarituri (categoria 14 ani), si prin Cristian Badita, care a obtinut argintul la 80 m viteza (categoria 14 ani).


Lotul prezent a sustinut si un program de cântece si dansuri traditionale românesti apreciat de asistenta. „Cele patru medalii obtinute, activitatea extrem de serioasa a elevilor, pregatirea sportiva solida de care au dat dovada, capacitatea de comunicare si socializare sunt argumente care demonstreaza valoarea elevilor români, nu doar din punct de vedere fizic, ci si intelectual“, a spus la revenirea in tara Rodica Magdalena Baciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS