30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMitsubishi a preluat conducerea

Mitsubishi a preluat conducerea

Echipa Volkswagen, care a condus in primele doua runde, a fost detronata de team-ul japonez, câstigatorul ultimelor cinci editii ale acestei competitii.


Etapa a treia a Raliului Dakar s-a desfasurat luni, intre localitatile marocane Nador si Er Rachidia. Traseul a avut o lungime de 672 de kilometri, fiind alcatuit din doua legaturi de 237 de kilometri, respectiv 121 de kilometri si o proba speciala de 314 kilometri.


Nani Roma este lider


In intrecerea rezervata automobilelor, in etapa a treia s-a impus francezul Jean-Louis Schlesser (Schlesser-Ford), care a fost cronometrat cu timpul de doua ore, 50 de minute si 58 de secunde. Schlesser a fost urmat in clasament de japonezul Hiroshi Masuoka (Mitsubishi; doua ore, 51 de minute si 17 secunde), de francezul Stephane Peterhansel (Mitsubishi; doua ore, 51 de minute, 35 de secunde) si de germanca Jutta Kleinschmidt (Volkswagen; doua ore, 51 de minute si 54 de secunde).


Daca in primele doua runde ale Raliului Dakar 2006 primul loc in clasamentul general a fost ocupat de pilotul echipei Volkswagen, Calros Sainz, in etapa a treia lucrurile s-au schimbat semnificativ, câstigatoarea ultimelor cinci editii ale acestei competitii, Mitsubishi, preluând conducerea. Dupa trei etape, in ierarhia generala a clasei auto, primul loc este ocupat de spaniolul Nani Roma (locul 6 in etapa a 3-a / Mitsubishi), cu timpul total de cinci ore, 27 de minute si 34 de secunde, urmat de Hiroshi Masuoka (cinci ore, 27 de minute si 40 de secunde), francezul Bruno Saby (locul 8 in etapa 3 / Volkswagen / cinci ore, 28 de minute si 28 de secunde), spaniolul Carlos Sainz (Volkswagen / cinci ore, 28 de minute si 30 de secunde), Jutta Kleinschmidt (cinci ore, 28 de minute si 31 de secunde) si Stephane Peterhansel (cinci ore, 29 de minute si zece secunde).


Cyril Despres,pe primul loc


Australianul Andy Caldecott (KTM) a câstigat runda a treia la clasa moto, fiind cronometrat cu timpul de trei ore, 21 de minute si unsprezece secunde. Pe locul doi s-a clasat americanul Andy Grider (KTM; trei ore, 24 de minute si 15 secunde), iar al treilea a fost francezul Cyril Despres (KTM; trei ore, 24 de minute si 17 secunde).


Dupa trei etape, pe primul loc in clasamentul general se situeaza francezul Cyril Despres, cu timpul de sase ore, trei minute si 12 secunde, urmat de spaniolul Marc Coma (locul 6 in etapa a treia / KTM / sase ore, patru minute si 28 de secunde) si spaniolul Jose Manuel Pellicer (KTM / sase ore, patru minute si 51 de secunde. Satmareanul Szilveszter, care a ocupat locul 84 in etapa a treia, ocupa locul 80 in ierarhia generala, cu timpul de sapte ore, 36 de minute si 36 de secunde.


Ceaghin nu are rival


In cursa „greilor“, etapa a treia a fost câstigata de rusul Ceaghin (Kamaz), care a fost inregistrat cu timpul de trei ore, 25 de minute si 21 de secunde. Urmatoarele doua pozitii au fost ocupate, in ordine, de italianul Biasion (Iveco / la sapte minute si sase secunde in urma invingatorului) si de olandezul Stacey (MAN / la noua minute si 37 de secunde de primul loc).


In ierarhia generala, dupa primele trei runde conduce Ceaghin, cu timpul de sase ore, 38 de minute si 21 de secunde. Urmatoarele doua pozitii sunt ocupate de Biasion, la 13 minute si 56 de secunde in urma liderului, si de brazilianul De Azevedo (Tatra), la 30 de minute si 53 de secunde de primul loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS