28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVelcovici, prestatii oscilante

Velcovici, prestatii oscilante

Neavând cine sa-i puna in pericol postura de titular, Gabriel Velcovici nu a reusit de fiecare data sa se ridice la nivelul asteptarilor. Situatia se schimba din retur prin revenirea lui Laurentiu Preda.


Inrolat in vara trecuta la Universitatea, Gabriel Velcovici a reusit sa-l convinga, in perioada pregatitoare, pe Ovidiu Stinga de faptul ca postul de mijlocas stânga este asigurat. Aproape in toate partidele de verificare, fostul caracalean a avut prestatii foarte bune, chiar peste media echipei, „obligându-si“ antrenorul sa-l propulseze in formula de start. Velcovici a continuat seria evolutiilor bune si in disputele oficiale, insa, pe la jumatatea turului de campionat, a inceput sa dea semne de oboseala, diminuându-si realizarile cu care isi obisnuise tehnicianul si sustinatorii. Din fericire, lipsa de forma pe care a traversat-o mijlocasul Universitatii a fost destul de scurta, revenirea acestuia, consemnata in finalul primei parti a sezonului, datorându-se lui Ovidiu Stinga, care a reusit sa-si mentina elevii in „priza“, desi a rarit sedintele de pregatire.


Si-a indeplinit sarcinile


Reprofilat de „olandez“ din postul de fundas stânga in cel de mijlocas de banda, Velcovici s-a straduit, dupa puteri, sa-si confirme valoarea. Astfel, fotbalistul de 21 de ani a imbracat tricoul Universitatii in toate cele 19 partide, fiind protagonistul unei reusite de exceptie in partida cu Inter Gaz, când a recuperat un balon la jumatatea terenului si, dupa un slalom de 30 de metri, l-a ridiculizat pe portarul Tufisi.


Aportul lui Gabriel Velcovici in angrenajul echipei a fost insa cu mult mai mare, rolul sau cuprinzând atât faza defensiva, cât si cea ofensiva, si asta pentru ca are o capacitate de efort foarte mare. Incursiunile sale au evidentiat, in dese rânduri, atacantii, centrarile sale perfecte având o finalizare pe masura.


Va avea concurenta din retur


Prestatiile lui Gabriel Velcovici in unele intâlniri, cum ar fi cea de la Câmpina, cu Unirea Urziceni, sau cu FC Sibiu au fost sub nivelul asteptarilor, insa acest lucru nu l-a determinat pe Ovidiu Stinga sa-l inlocuiasca. Si asta nu pentru ca nu a vazut lacunele elevului sau, ci pentru ca nu avea cu cine sa-l substituie. Singura solutie pe care o detinea antrenorul Universitatii era Paul Curteanu, dar cum acesta nu a reusit sa câstige increderea „olandezului“ nu s-a pus problema sa se „dezlipeasca“ de banca de rezerve.


Din returul campionatului, lucrurile vor sta cu totul altfel, Gabriel Velcovici urmând sa concureze pentru postul pe care il ocupa cu Laurentiu Preda. Acesta a reusit sa treaca peste grava accidentare suferita in disputa cu Rapid, din sezonul precedent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU