22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Circul tricolor

Nigeria ne-a luat in râs si a trimis la Bucuresti o echipa de anonimi, intr-un meci care s-ar fi terminat cu acelasi scor daca „vulturii africani“ nu s-ar fi prezentat.


Preocupati cu rezolvarea problemelor electorale ale presedintelui Mircea Sandu, dar si pentru ca n-au reusit sa se puna de acord asupra orei de incepere a partidei, oficialii FRF au dat ieri dupa-amiaza un spectacol de prost gust in fata unei tari intregi, sifonând imaginea unei echipe care tocmai „a sarit“ peste inca un turneu final si se pregateste pentru preliminariile Campionatului European din 2008. Astfel, in jurul orei 15.00, doar zece jucatori nigerieni ajunsesera in România, iar antrenorul Daniel Amokachi s-a aratat surprins de graba românilor, sustinând ca meciul va incepe la ora 20.00. Pentru ca FRF anuntase ora 17.00 ca ora oficiala de incepere a partidei, „vulturii“ au fost fortati sa ajunga la stadionul „Ghencea“ la ora 18.00, primind astfel „bonus“ de 60 de minute. Suparati, nigerienii au dorit sa boicoteze partida, amânând sosirea la stadion. In disperare de cauza, pentru a aduna 11 jucatori, Nigeria l-a convocat de urgenta pe Abiodun Agunbiade de la FC National. Pâna la urma, oaspetii s-au facut 12 la numar, ultimul sosit fiind atacantul Benedict Akwuegbu, jucator la FC Tirol, care de la aeroport a venit direct la stadion. Oficialii FRF s-au relaxat in momentul in care cele doua echipe au pasit pe gazon.


Meciul „recordurilor“


Victor Piturca a trimis si el in teren o echipa alcatuita dupa posibilitatile adversarului: Coman – Stoican, Tamas, Goian, Rat – Nicolita, C. Lazar, Cocis, Bostina – D. Niculae, Dica. Astfel, in poarta a fost preferat Coman, goal-keeper care a debutat la echipa nationala. Debutant a fost si Dorin Goian, ambii fiind preferati titulari. De asemenea, Costin Lazar si Daniel Niculae au fost pentru prima data titulari la echipa nationala, in timp ce Stoican a purtat in premiera banderola de capitan de echipa. Situatii inedite, fortate de imprejurari, in care este greu sa-ti dai seama de potentialul anumitor jucatori sau sa lucrezi la relatiile de joc. Intâlnirea s-a disputat preponderent in jumatatea nigeriana, tricolorii creându-si multe ocazii de gol. Daniel Niculae (’16) a deschis scorul in prima repriza, iar imediat dupa timpul de odihna Fl. Petre (’50) a marcat golul doi al României. Apoi, Victor Piturca a rulat intreg lotul introducându-i pe Paraschiv, Mazilu, L. Rosu, Nesu si Badoi. Ultimul gol al meciului a fost marcat de Rosu, in minutele de prelungire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS