28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport13 craioveni in finala

13 craioveni in finala

La faza de zona a Campionatelor Nationale de box pentru cadeti si juniori, desfasurate la Arad, 12 pugilisti craioveni s-au calificat pentru faza finala, competitie care se va desfasura la Braila (10 mai). Dintre cele patru cluburi din Banie, CFR Craiova a calificat cinci boxeri (din noua participanti) pentru finala: Sorin Vilceanu, Dumitru Marian, Marin Bengiu, Ionut Maceseanu (cadeti) si Jean Bazaluica (junior). Antrenorii „ceferisti“ pretind ca inca trei pugilisti ar fi meritat sa se califice pentru finala. Instructorul Ion Dragomir (CFR) a afirmat: „In ciuda conditiilor precare de pregatire de la CFR Craiova, sportivii antrenati de colectivul de aici au demonstrat pe ring ca avem valori. S-au calificat cinci, iar unul dintre acestia, Jean Bazaluica (junior), a fost declarat cel mai bun boxer al zonei de la Arad. Din pacate, alti trei pugilisti de la CFR au fost matrasiti de arbitraje, ca sa zic asa: Cristian Feraru, Alex Ciobanu si Marius Pantalie. Antrenorul Marcel Sirba l-a sunat pe Rudel Obreja in timpul competitiei si l-a informat despre arbitrajul partinitor. Asta-i situatia din box… La CFR Craiova abia daca mai supravietuim prin bunavointa unor oameni de bine (Liviu Bonci, Gh. Fratica, Doru Matusa), in timp ce in competitii ne fura unii pe fata! Situatia este critica la CFR. Un boxer de valoare al nostru, Ionut Vilceanu, a plecat in Italia, iar un altul doarme prin sala de sport. Si cite as mai avea de spus! Vorbesc in numele celor patru tehnicieni care inca ne ocupam de box la CFR: Marcel Sirba, Petrica Stoiu, Marin Stefanovici si subsemnatul.“


Ceilalti pugilisti din Banie calificati pentru faza finala de la Braila sint Ionut Marian Dinca, Florin Chiciu si Alin Potirca, de la CSM Craiova (antrenori Vasile Fintina si Constantin Buzduceanu), Vasile Daia (CS Olimpic Sport, antrenor Ion Draghici), Alin Olteanu, Stefan Babacea (cadeti) si Costinel Tudor (junior), de la Armata Craiova (antrenor Constantin Cucu). Pe linga acesti 12 sportivi, in finala de la Braila mai este calificat si Cosmin Pirvu, component al lotului national de juniori, care a acces direct in ultima faza a Campionatelor Nationale.


Incepind de astazi, Cimpulung Muscel gazduieste finala CN de box feminin, competitie la care Craiova este reprezentata de noua sportive de la CFR, CSM si CS Olimpic Sport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS