23.1 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024

Diverse

CN de handbal. Juniori II

LPS Tirgu Jiu a ocupat locul cinci

Echipa masculina de handbal juniori II a LPS Tirgu Jiu a participat – recent la turneul final al Campionatului National, iar in urma celor doua victorii obtinute a ocupat locul cinci pe tara. Turneul final al intrecerii a avut loc saptamina trecuta la Timisoara si a reunit cele mai bune opt echipe din Romania. LPS Tirgu Jiu a pierdut la limita primele doua jocuri, 25-27 cu CSS Calarasi si 26-27 cu CSS Baia Mare (baimarenii obtinind victoria in chiar ultimele secunde de joc), dar a cistigat meciurile cu Steaua Bucuresti, scor 26-25, si CSS Sibiu, scor 22-19. In clasamentul final, LPS a ocupat locul cinci. Performanta lor este cu atit mai importanta cu cit este prima de acest gen obtinuta de o echipa din Gorj, iar in Campionatul National au activat in acest sezon 57 de echipe de juniori II.

(M.P.)

CN de atletism al politiei

Doi gorjeni au devenit campioni

Doi dintre atletii politisti care se pregatesc la CS Pandurii Tirgu Jiu au devenit recent campioni nationali. Ovidiu Niculescu si Ion Avramescu au participat la la Campionatul National de atletism ale politiei, desfasurat la Cluj Napoca, reusind fiecare sa intre in posesia unei medalii de aur. Ovidiu Niculescu a cistigat proba de 1500 de metri, iar Ion Avramescu a devenit campion national la cros. Cei doi vor participa in curind si la Campionatele Internationale de atletism ale Romaniei, intrecere care va avea loc la sfirsitul acestei saptamini la Bucuresti. Printre sportivii cu care antrenorul Ion Bura se va deplasa la Internationale se mai numara Letitia Stroia, Cornelia Nanu, Ionut Bura si Catalin Mihu.

(M.P.)

Concurs „Mountain Bike“

Simbata, ora 9.00, in Parcul Romanescu, AS „Henri Coanda“ din Craiova organizeaza o intrecere „Mountain Bike“ pe teren accidentat. Cosmin Stoian, elev si organizator, a precizat: „Inscrierea se face la Liceul «Henri Coanda» pina pe 7 iunie, intre orele 14.00-18.00. Pot participa tineri intre 15 si 25 de ani. Sint convins ca acest concurs se va bucura de un mare interes. Cei mai buni vor fi rasplatiti cu premii si diplome“.

(I.J.)

Tenis de cimp

CS Triumf 2000 pleaca in Italia

La memorialul de tenis „Tudorel Badin“ (categ. a III-a), au participat si sportivi de la cluburile din Craiova: CS Triumf 2000, TC Olimp, CSM, CS Vointa. Dragos Ionescu (CSM) si Ingrid-Alexandra Radu (CS Triumf 2000) au cucerit argintul la categoriile respective (10 ani). Un merit deosebit il are Ingrid Alexandru Radu, care la 1 iunie a implinit abia noua ani si a concurat la categoria 10 ani. Ingrid a fost desemnata si cea mai tehnica jucatoare a memorialului, fiind pregatita de instructorul Constantin Stanescu. Saptamina viitoare, ea va lua startul la un turneu de tenis in Italia. Elena Bogdan (TC Olimp) s-a clasat pe locul trei (categoria 10 ani).

(I.J.)

Medalie dupa doi ani

Directorului CSM Craiova, prof. Eugeniu Stefanescu, i s-a conferit la 1 Decembrie 2000 medalia nationala „Pentru Merit“, clasa a III-a, medalie oferita de presedintele Romaniei de atunci, Emil Constantinescu, pentru „a rasplati meritele importante ale lui Eugen Stefanescu“. Toate bune si frumoase, doar ca directorul Stefanescu abia zilele trecute a primit – prin intermediul MTS – actul oficial de conferire a medaliei!

(I.J.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS