17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLa doi pasi de lider

La doi pasi de lider

Golul victoriei oltenilor a fost reusit de Neagoe

Gaz Metan – Extensiv 0-1

• Stadion „Gaz Metan“, spectatori: 1.500.

• A marcat: Neagoe ’81.

Gaz Metan: Rus – Cazangiu, Fl. Somfalean, C. Andrei – Dragulin, Pogacean, Cl. Moldovan (’74, Hanc), Ciurar – Boaru (’70, V. Stoica), F. Popescu, M. Stanciu. Antrenor: S. Dumitrescu.

Extensiv: Stoianov – Ghindeanu, Mieila, Cotora, Panc – Laczko, Vancea, Cristescu, Sola (’63, Sima) – Buca (’76, Voicila), Neagoe (’88, Ristea). Antrenor: S. Cirtu.

• Au arbitrat: C. Fratila – St. Munteanu, B. Ganea. Observator: I. Angelescu (Bucuresti).

• Filmul golului: 0-1, min. 81: Laczko a centrat de pe partea stinga si Neagoe, singur la marginea careului, a sutat la vinclu.

FC Extensiv a cistigat simbata la Medias trei puncte mari si se mentine pe pozitia secunda a clasamentului, fiind devansata doar de FC Baia Mare, singura echipa din serie care nu a pierdut nici un meci in primele cinci etape ale sezonului. Gazdele s-au instalat inca din debutul jocului in terenul Extensivului, insa au atacat steril, fara prea mare luciditate, prin Ferencz Popescu (’30, ’48) si Dragulin (’60). Din dorinta de a invinge, antrenorul ardelenilor, Silviu Dumitrescu, a folosit o formula de joc cu trei atacanti, dar actiunile „gazarilor“ nu au fost deloc periculoase pentru defensiva olteana, care, condusa foarte bine de liberoul Lucian Cotora, a fost de netrecut.

In acest meci, craiovenii au plecat de la premisa de a nu primi gol, iar pe contraatac sa surprinda macar o data apararea fostei divizionare A. Tactica aleasa de conducerea tehnica olteana a fost benefica, Neagoe reusind sa marcheze golul victoriei la singura faza de poarta pe care a avut-o Extensivul. Important este ca oltenii au invins pe terenul din Medias, acolo unde oaspetii pleaca de obicei fara sa cistige, iar „gazarii“ nu au reusit sa-si treaca in cont nici un punct dupa cinci partide. Una peste alta, Extensiv a meritat victoria, Laczko, de departe cel mai bun jucator de pe teren, Neagoe sau Cristescu muncind mult pentru a-si imbunatati „zestrea“ din clasament. Eforturile celor trei si ale colegilor lor vor fi rasplatite cu zece milioane de lei, prima pentru victoria de la Medias. In etapa viitoare, echipa olteana va juca pe propriul teren, cu Jiul Petrosani, „lanterna rosie“ a clasamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS