22.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBal caritabil pentru Andreea Maria

Bal caritabil pentru Andreea Maria

http://www.youtube.com/watch?v=FbPuLxW0Ers

În luna august, de Sfânta Maria, va împlini trei ani. Maria Andreea s-a născut cu o malformaţie congenitală rară, sindromul Pierre Robin. Pentru a respira, fetiţa are nevoie de traheostomă permanentă. Dacă la naştere, şansele de supravieţuire date de medici erau minime, în prezent, Andreea are şanse de recuperare de 90%. În luna iunie, este programată la o serie de intervenţii chirurgicale pentru refacerea boltei palatine. Singurul impediment este cel al banilor. Fundaţia Gazeta de Sud şi Hotelul-Restaurant Meliss organizează un bal caritabil pentru acest copil, banii colectaţi din vânzarea biletelor vor fi donaţi pentru a acoperi costurile operaţiei.

Povestea Andreei Maria Piezerel am prezentat-o pentru prima dată în paginile Gazetei de Sud, în luna ianuarie a acestui an http://www.gds.ro/Societate/2014-01-20/O+fetita+de+doi+ani+si+jumatate+are+nevoie+de+ajutor&hl=andreea%20maria%20piezerel&tip=toate. Fetiţa a fost diagnosticată cu sindromul Pierre Robin, are maxilarul inferior subdezvoltat, bărbia foarte mică și din această cauză tendinţa limbii este de a cădea în faringe, îngreunând respiraţia, iar cerul gurii este incomplet închis, în formă de U. Din momentul în care au primit vestea că micuţa lor are şanse minime de supravieţuire, părinţii au refuzat să accepte şi au început să lupte. Au renunţat la tot, inevitabil şi la locul de muncă, dedicându-se total Andreei şi frăţiorului mai mare. În toată această perioadă, fetiţa împreună cu mama au stat mai mult prin spitale decât acasă. Trei săptămâni pe lună stă internată cu mama sa la un spital bucureştean şi doar o săptămână acasă, în comuna doljeană Cernăteşti. Tot mama copilei este cea care a fost nevoită să înveţe tot ce trebuie să facă în caz de urgenţă, până când echipajul SMURD ajunge la domiciliu. A învăţat să folosească dispozitivele medicale, îi ascultă respiraţia, realizează când este nevoie să o aspire, ştie când Andreea are nevoie de oxigen. Au observat tehnicile medicilor şi asistenţilor, iar acasă, părinţii sunt cei care au continuat masajul maxilo-facial al copilei, au învăţat cum trebuie să o hrănească, au ajuns să îi cunoască fiecare respiraţie şi să reacţioneze ca atare. Au uitat ce înseamnă odihna, însă la ultimele controale au primit vestea că şansele de recuperare sunt chiar de 90%.
„Ne-am dorit enorm aceşti copii. Ei sunt motivul nostru de a exista. Din păcate, ultimii doi ani şi jumătate au fost extrem de grei, însă nu ne-am dat bătuţi, nu am acceptat să ne lăsăm copilul în grija statutului, aşa cum ni se sugerase. Nu m-am dat bătută nici când Andreea a stat timp de patru săptămâni conectată la aparate, nici când mi-au spus că va avea nevoie de traheostomă permanentă pentru a respira şi de aparat de oxigen. Nopţile s-au transformat în zile, îi cunosc fiecare respiraţie, ştiu când trebuie să o aspir, am învăţat-o cum trebuie să coopereze cu mine pentru a-i scoate mucozităţile care îi înfundă traheostoma. Psihic, Andreea este perfect dezvoltată. A început să vorbească mai greu, iar primul cuvânt pe care l-a spus a fost «mama». Deşi medicii îmi sugeraseră să o hrănesc doar cu lapte, treptat, Andreea a învăţat să mestece, iar acum mănâncă fără probleme hrană solidă. Până şi masajele maxilofaciale pe care i le-am făcut fetiţei au dat rezultate, maxilarul i s-a dezvoltat bine, iar medicii m-au felicitat pentru progresele pe care copilul meu le-a făcut“, a povestit Alina Piezerel, mama fetiţei.

Pe 5 iunie sunteţi aşteptaţi la Hotelul-Restaurant Meliss

Cu banii primiţi din donaţii după apariţia articolului din Gazeta de Sud din luna ianuarie, părinţii au reuşit să îşi achite datoriile acumulate pentru închirierea concentratorului de oxigen, având astfel şansa de a păstra dispozitivul medical atât de necesar, dar şi-au permis şi deplasările ulterioare la spitale din ţară. În urmă cu trei săptămâni, părinţii au mers cu Andreea la o clinică privată din Timişoara, unde au primit asigurări din partea unui medic cu experienţă că problema medicală a fetiţei poate fi rezolvată. Pe 15 iunie, fetiţa este deja programată pentru un set de analize şi intervenţii chirurgicale. Este vorba despre montarea unei plăcuţe de argint în cerul gurii, apoi închiderea boltei palatine. Toate aceste intervenţii medicale costă în jur de 2.000 de euro, bani de care familia nu dispune, trăind doar din indemnizaţia de handicap în valoare de 600 de lei şi din alocaţiile copiilor. Şi de această dată, familia Piezerel face un apel la dumneavoastră, cititorii Gazetei de Sud. Cei care doresc să o ajute pe Andreea Maria pot dona orice sumă în contul: RO86INGB0000999901804921 (RON), care îl are ca titular pe tatăl fetiţei, Marian Piezerel, sau pot să cumpere un bilet în valoare de 60 de lei şi să participe la Balul Caritabil organizat de Fundaţia Gazeta de Sud şi Hotelul-Restaurant Meliss pe 5 iunie. Feedback Band, Dynamic Band și trupa de dansuri Evenimente de Neuitat au confirmat deja că vor participa la bal.
Cei care doresc să participe la balul caritabil pot să cumpere un bilet de la recepţia Hotelului Meliss. Pentru mai multe informaţii, puteţi suna la 0720.880.484 – Fundaţia Gazeta de Sud sau 0744.432.520 – Hotel Meliss.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS