10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOferta şcolară a Seminarului Teologic din Craiova

Oferta şcolară a Seminarului Teologic din Craiova

Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova şi-a prezentat astăzi oferta şcolară, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, în cadrul ediţiei a XV-a a „Bursei Ofertelor Şcolare”. Cu acest prilej, reprezentanţii Seminarului Teologic au informat că instituţia oferă un număr de 28 de locuri absolvenţilor de clasa a VIII-a. Părintele profesor Cristin Sperlea a precizat că un număr mare de absolvenţi de liceu, împreună cu familiile lor, s-au arătat interesaţi de avantajele înscrierii la instituţia educaţională cu profil religios. „Am ales să denumim această acţiune „Seminarul Teologic Ortodox din Craiova, o şcoală pentru minte şi inimă”, deoarece se adresează atât formării intelectuale a tinerilor cât şi transformării lor interioare, duhovniceşti, iar aici ne referim la elevii care au dragoste pentru sfânta biserică şi care doresc să-şi dobândească o educaţie religioasă, morală şi patriotică, în acelaşi timp. Pregătirea elevilor implică o anumită aşezare duhovnicească, o formare intelectuală de excepţie pentru a puta face faţă provocărilor societăţii actuale”, a precizat părintele profesor Cristin Sperlea.
După terminarea studiilor liceale teologice, tinerii pot deveni preoţi, profesori de religie (după completarea studiilor teologice superioare) şi cântăreţi bisericeşti, sau pot opta pentru alte domenii de activitate.
Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educatională Dolj, prin Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS