22.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Săptămâna aceasta este aniversară pentru Filarmonica „Oltenia“, care împlineşte 66 de ani de existenţă anul acesta. Instituţia a pregătit, cu această ocazie, un program special pentru craioveni, la care se adaugă, în programul de recomandări al acestei săptămâni, o serie de alte evenimente culturale, dar şi partide sportive.
Cu acestea din urmă deschidem şi lista, căci în această seară, în Sala Polivalentă, se dispută două partide. De la ora 17.30 are loc confruntarea baschetbalistică dintre SCM U Craiova şi CS Gaz Metan Mediaş, meciul II din sferturile de finală ale campionatului. Partida va fi urmată de meciul III al finalei campionatului naţional de volei masculin, între SCM Craiova şi Volei Club Tomis Constanţa. Preţul biletelor este de şapte lei şi oferă acces la ambele confruntări. Copiii cu vârsta până la 14 ani beneficiază de intrare liberă. Dacă se impun astăzi, voleibaliştii craioveni joacă şi mâine, de la aceeaşi oră, cel de-al patrulea meci al finalei.
Miercuri, de la 19.00, are loc primul eveniment pregătit de Filarmonica „Oltenia“ cu ocazia „Zilelor Muzicale Aniversare“, un concert coral dirijat de Valentin Gruescu. În aceeaşi seară, de la 21.00, la Cafe Play revine formaţia Robin and the Backstabbers, care a susţinut prima cântare în Bănie acum patru luni.
Ne întoarcem la Filarmonică joi, de Ziua Porţilor Deschise. Între orele 13.00 şi 14.00, curioşii pot participa gratuit la repetiţiile orchestrei simfonice, în limita locurilor disponibile în sala de concerte. Puţin mai târziu, de la 19.00, în foaier va avea loc şi un recital de harpă, susţinut de Rozalia Pataki.
Tot joi, 18 aprilie, Teatrul Liric „Elena Teodorini“ vă invită la premiera piesei „Bună seara, domnule Wilde“! . Spectacolul este o adaptare după piesa de teatru „Ce înseamnă să fii onest“, semnată de Oscar Wilde.
Weekendul vine cu „O furtună“. Sperăm, însă, că doar una teatrală. Veţi putea viziona adaptarea piesei „Furtuna“, de William Shakespeare, în regia lui Silviu Purcărete, cu Sorin Leoveanu, Valentin Mihali şi Ilie Gheorghe în rolurile principale.
Punem capăt recomandărilor cu încă un eveniment al Filarmonicii, care se desfăşoară duminică, 21 aprilie, de la ora 11.00. Sub genericul „Să (re)descoperim Filarmonica în CHEIA FAmilia“, instituţia plănuieşte un concurs cu premii dedicat familiilor de iubitori ai muzicii clasice.
Să aveţi o săptămână frumoasă!
Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS