16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAstăzi începe un nou an universitar

Astăzi începe un nou an universitar

Astăzi începe anul universitar 2011 – 2012. Pentru a-i primi cum se cuvine pe studenții de anul I, și nu numai, Rectoratul Universității din Craiova a pregătit, începând cu ora 10.00,  un eveniment special, care va avea loc în Sala Albastră. „După discursurile de deschidere, cei prezenți la eveniment vor avea parte de un moment muzical susținut de studenţii la Conservator și de o expoziție de fotografie de patrimoniu“, a declarat prof. univ. dr. Cristiana Nicola Teodorescu, directorul Departamentului Calitate şi Imagine din cadrul Universităţii din Craiova.

Facultatea de Economie premiază bobocii cu cea mai mare medie de intrare

Pentru că Sala Albastră este neîncăpătoare pentru toți studenții de anul I, după deschiderea oficială la nivel de Universitate, fiecare facultate va realiza câte un eveniment de deschidere pentru studenți. Facultatea de Economie și Administrarea Afacerii, una dintre facultățile cu cea mai mare concurență la admitere, va organiza acest eveniment la Casa Studenților, începând cu ora 12.00. „Sunt invitați toți studenții, în special cei de anul I (aproximativ 800). Pe lângă partea de festivități – cuvânt de deschidere, curs festiv, cuvântul studentului de anul I cu cea mai mare notă, vom avea și premierea celor mai buni boboci. La fiecare specializare, avem un leader – studentul cu cea mai mare medie de intrare și, în baza unui parteneriat cu BRD, avem niște premii acordate (prima bursă de excelență acordată de BRD)“, a declarat prof. univ. dr. Marian Siminică, prodecan cu probleme de cercetare științifică și calitate a învățământului în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerii.

„Avem mai multe programe adresate studenților“

Mesajul transmis studenților este acela de a învăța cât mai bine, astfel încât, după trei ani de studiu, să poată să-și găsească un loc de muncă. Studenții cu rezultate bune la învățătură vor beneficia de o serie de facilități care să-i ajute să se perfecționeze. „Avem programele de mobilitate pe Erasmus, prin care, anual, peste 20 de studenți pleacă în stagii în străinătate, la universități partenere din Franța, Italia, Germania, Spania, Portugalia. Pe lângă bursele Erasmus, există un proiect (Praxis, buni practicieni în învățământul economic) prin care realizăm stagiile practice“, a precizat prof. univ. dr. Marian Siminică. Proiectul, care a demarat în 2010, se implementează pe o perioadă de trei ani. „450 de studenți au efectuat deja stagii de practică în anul universitar 2010 – 2011 în centre de practică din Craiova. În acest an universitar, numărul studenților care vor beneficia de aceste stagii va rămâne același, dar vom extinde centrele de practică“, a adăugat prof. univ. dr. Marian Siminică. Acesta a atras atenția asupra faptului că, pentru a beneficia de aceste facilități, criteriul esențial este ca studenţii să aibă rezultate foarte bune la învățătură. Pentru stagii în străinătate, aceştia trebuie să aibă media peste 8 şi să cunoască o limbă străină – preponderent engleza sau, în funcţie de universităţile partenere – franceza, gemana. Pentru proiectul Praxis, rezultatele la învăţătură sunt esenţiale, beneficiarii fiind selectaţi, pe bază de cerere, în funcţie de notele din anul I de studiu, stagiul de practică desfăşurându-se în anul II.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII