18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAlbiile râurilor, depozite pentru gunoiul sătenilor

Albiile râurilor, depozite pentru gunoiul sătenilor

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj au constatat că în foarte multe comune din judeţ albiile râurilor şi pârâurilor s-au transformat în depozite de gunoi.
În foarte multe localităţi gorjene, reprezentanţii SGA au constatat probleme: pe malurile şi în albiile râurilor au fost depistate deşeuri abandonate. În unele comune, primarii au fost avertizaţi că ei sunt cei care au obligaţia realizării lucrărilor pentru îndepărtarea depozitelor de deşeuri şi de material lemnos de pe malurile râurilor şi din albiile cursurilor de apă. „SGA Gorj a înaintat tuturor primăriilor adrese prin care le-am impus salubrizarea cursurilor de apă de pe raza localităţilor. Probleme am întâmpinat la Bolboşi, acolo unde, pe pârâul Jilţ, am constatat cantităţi mari de deşeuri. De asemenea, la Bumbeşti-Jiu, administraţia locală a fost amendată de către Garda de Mediu cu 15.000 de lei pentru neimplicarea în acţiunea de salubrizare“, a spus Doina Isar, inginer-şef la SGA Gorj.
În cursul săptămânii trecute, o comisie din cadrul SGA Gorj a verificat 33 de primării. S-a controlat modul în care au fost salubrizate cursurile de apă şi s-au întocmit rapoarte de constatare. La Licurici, Cruşeţ, Stoina, Hurezani, Teleşti, Padeş etc. au fost constatate depozite de deşeuri în albiile râurilor. „Primarii sunt avertizaţi să se ocupe de salubrizare, pentru că au fost cazuri în care blocajele de pe cursurile de apă au produs revărsări şi pagube materiale“, a mai spus Doina Isar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII