32.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVijelie şi temperaturi foarte scăzute în Gorj

Vijelie şi temperaturi foarte scăzute în Gorj

Primele temperaturi negative din această toamnă s-au înregistrat în Gorj în noaptea de marţi spre miercuri.

Vijelie, temperaturi foarte scăzute, ploi puternice şi chiar ninsoare, în ciuda faptului că suntem abia în luna octombrie. În judeţul Gorj, în zona submontană Polovragi a fost foarte frig, termometrele înregistrând -4 grade Celsius, noaptea trecută. Mult mai frig a fost în zona montană Rânca, unde au căzut şi primii fulgi de nea. Aici s-au înregistrat temperaturi de -5 grade Celsius.
„La Rânca, a fost înregistrată azi-noapte (ieri-noapte-n.r.) temperatura de minus 5 grade Celsius. A fost cea mai scăzută temperatură din judeţ. A nins, dar nu s-a prins nimic pe sol“, a spus Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.
Tot în cursul nopţii de marţi spre miercuri a nins şi în Defileul Jiului. Vântul puternic a smuls un copac din rădăcini, care, în cădere, a doborât bucăţi dintr-o stâncă. În noaptea respectivă, circulaţia în Defileu s-a desfăşurat pe un singur sens, până când drumarii au eliberat carosabilul. Meteorologii au transmis o atenţionare de cod galben până joi, la ora 12.00, prin care au anunţat răcirea accentuată a vremii. La Târgu Jiu, după ploi torenţiale şi intensificări ale vântului, termometrele arătau ieri-dimineaţă 4 grade Celsius.

Vijelia a produs pagube însemnate

În localităţile Godineşti şi Motru, mai multe sate au rămas fără energie electrică din cauza vijeliei şi a copacilor căzuţi peste transformatoare. Vântul puternic a produs marţi seară pagube materiale în Târgu Jiu. În zona centrală, în spatele hotelului Gorj, trei autoturisme au fost grav avariate de crengile unui copac. Proprietarii maşinilor au declarat că au fost de mai multe ori la Primăria Târgu Jiu, cerându-le edililor locali tăierea copacilor din parcare, însă nu au fost ascultaţi. Tot în centrul oraşului, vântul puternic a spulberat panourile din zona-şantier, unde echipe de muncitori lucrează la modernizarea centrului. De asemenea, o plută căzută în zona Tipografiei din Târgu Jiu a afectat gardul întreprinderii şi a fisurat două conducte de gaze. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului împreună cu angajaţi ai Distrigaz-Sud şi ai Direcţiei de Servicii Comunale Târgu Jiu, care au procedat la oprirea alimentării cu gaze din reţea şi la descongestionarea zonei.

Inundaţie la Tismana 

În urma precipitaţiilor abundente de ieri, o gospodărie din Tismana a fost inundată, nivelul apei atingând aproape o jumătate de metru. Garda de Intervenţie Tismana a evacuat apa în sistemul de canalizare din afara curţii, operaţiunea durând aproximativ o oră.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS