18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGiratoriu... privat

Giratoriu… privat

Echipele care au demarat în trombă amenajarea sensurilor giratorii de pe strada Fraţii Goleşti au intrat pe o proprietate privată ca-n brânză. Constructorii aveau însă act de la primărie că terenul e domeniu public.

Angajaţii publici craioveni au dat din nou cu oiştea-n gard, taman când şefii le erau plecaţi cu diverse treburi sau în concedii. La cererea serviciului care administrează drumurile Băniei, colegii lor din primărie, funcţionarii de la Urbanism, au emis un certificat prin care se atestă că terenul de la intersecţia bulevardului Carol I cu strada Fraţii Goleşti este domeniu public liber de sarcini. Documentul a fost solicitat pentru începerea lucrărilor de amenajare a terenului în scopul construirii benzilor de dreapta şi a sensurilor giratorii de la intersecţia bulevardului Carol I cu strada Fraţii Goleşti şi cu strada Păltiniş. La două zile de la începerea lucrărilor, pe şantier s-a prezentat o persoană care i-a avertizat pe lucrători că sapă pe terenul său. Întrebat de ce nu se mai munceşte la intrarea din bulevard spre dreapta, pe strada Fraţii Goleşti, din direcţia Centru – Gară, unul dintre muncitori a spus: „Nu ştiu, domnule… A venit unul… E terenul unuia, acolo. Dar eu nu ştiu, vorbiţi cu şefii“.

Tranzacţie fortaţă

Ieri-dimineaţă, toţi „şefii“ care aveau tangenţă cu lucrarea erau muţi. De fapt, nu chiar – ne sfătuiau să facem cereri scrise dacă dorim informaţii despre situaţia terenului particular pe care se lucra.
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, întors ieri din miniconcediu, a declarat că, într-adevăr, constructorul şi primăria au fost sesizaţi de o persoană interesată că aproape 400 de metri pătraţi de la intersecţia bulevardului Carol I cu strada Fraţii Goleşti au fost retrocedaţi în 1994.
„Am fost informat abia astăzi (ieri – n.r.) că acolo ar exista o proprietate privată. Şi se pare că aşa şi este. Noi avem documente emise în care se atestă că domeniul este de utilitate publică şi, ca atare, vom continua lucrările. Investiţia este, de asemenea, de utilitate publică şi sunt sigur că vom găsi o rezolvare. Eventual, primăria va cumpăra terenul“, a spus primarul Craiovei, Antonie Solomon. Rămâne ca şi proprietarul să fie de acord cu o tranzacţie forţată. Conform programului de modernizare şi reabilitare a străzilor Craiovei, cele două sensuri giratorii din intersecţia bulevardului Carol I cu strada Fraţii Goleşti ar trebui finalizate la sfârşitul acestei săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII