28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii de frontieră au petrecut alături de copii

Poliţiştii de frontieră au petrecut alături de copii

Cu prilejul zilei de 1 Iunie, autorităţile din judeţul Mehedinţi au organizat diverse activităţi dedicate copiilor.

Încă de dimineaţă, cei mici au luat cu asalt sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, dornici să afle cât mai multe despre activitatea celor care supraveghează frontiera de stat a României şi, mai ales, să-i vadă pe poliţişti în acţiune. Elevii de la Şcolile Generale nr. 2, 3 şi 4, precum şi copii ai poliţiştilor de frontieră au vizitat instituţia şi au urmărit cu atenţie demonstraţiile oamenilor legii.
Aceştia le-au prezentat tehnica şi armamentul din dotare, folosite la executarea misiunilor de supraveghere a frontierei de stat, au efectuat câteva exerciţii demonstrative de intervenţie pentru reţinerea infractorilor şi le-au arătat cum se desfăşoară un antrenament al câinilor de serviciu folosiţi în misiuni.
„Ca în fiecare an, de 1 Iunie, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi organizează o mică petrecere, ca să-i spun aşa, pentru cei mici. Copiii pot să viziteze sediul instituţiei, iar câţiva dintre colegii mei le vor arăta unele metode de autoapărare şi, bineînţeles, un moment demonstrativ cu câinii noştri foarte vigilenţi.
Cei mici au fost în fiecare an încântaţi de programul pregătit de noi şi sperăm că anul acesta va fi mai frumos“, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, Valeriu Pera.
Formaţia muzicală a Poliţiei de Frontieră Mehedinţi le-a prezentat micilor oaspeţi şi un program muzical diversificat, reprezentaţie în timpul căreia copiii au dansat, au aplaudat, într-un cuvânt, s-au simţit bine.
„M-am bucurat foarte mult când ne-a anunţat doamna învăţătoare că de ziua noastră vom veni la Poliţia de Frontieră. Îmi place foarte mult aici şi cred că mi-ar plăcea şi mie să fiu poliţist“, a spus Dragoş, elev în clasa a IV-a.  
Şi cum de la o astfel de petrecere nu puteau lipsi cadourile, poliţiştii de frontieră le-au oferit copiilor dulciuri, sucuri şi reviste promoţionale.
Tot cu prilejul sărbătorii de 1 Iunie, Prefectura Mehedinţi a pregătit surprize dulci elevilor de clasa a VII-a de la Liceul „Gheorghe Ţiţeica“, dar şi copiilor şi nepoţilor angajaţilor prefecturii, care au vizitat această instituţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS