21.7 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞansă la o nouă viaţă

Şansă la o nouă viaţă

O mamă din Centrul Maternal Târgu Jiu şi cei trei copii ai săi s-au mutat într-o frumoasă locuinţă din comuna doljeană Şopot, oferită cu titlu gratuit de un doljean cu suflet mare.

Viaţa Vasilicăi a fost mereu o luptă cu neajunsurile, un slalom printre greutăţi de tot felul. În urmă cu câţiva ani, soţul ei a decedat, lăsând-o singură, cu doi copii minori. La trei ani după pierderea soţului, Vasilica a rămas însărcinată şi spera ca relaţia cu tatăl copilului să dureze. Nu a fost să fie, iar femeia şi cei trei copii minori au ajuns la Centrul Maternal din Târgu Jiu. Casa dărăpănată din comuna Mătăsari fusese tot „luxul“ pe care-l cunoştea femeia. Din ziua când Vasilica a fost internată la Centru au trecut foarte multe luni, iar femeia a învăţat multe în perioada cât a stat aici. Norocul i-a surâs în ziua când un bărbat cu suflet mare s-a hotărât să o ajute, oferindu-i şansa la o viaţă nouă. Ştefan Bălşeanu i-a pus la dispoziţie gratuit casa sa din comuna doljeană Şopot, pe o perioadă de zece ani. „După ce a citit în ziarul Gazeta de Sud povestea femeii, domnul Ştefan Bălşeanu s-a hotărât să o ajute. Este un gest de o bunătate extraordinară, nu am mai întâlnit aşa ceva. Vasilica este foarte bucuroasă că va începe o nouă viaţă acolo, că îşi va putea creşte copiii într-un mediu sănătos, va avea o grădină, va avea grijă de casă. Are o şansă şi sperăm să profite din plin de ea, să nu o irosească“, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu.

Şi-a cumpărat mai multe lucruri din banii ei

Timp de un an şi jumătate cât a stat la Centrul Maternal, Vasilica a strâns banii de care beneficiau copiii săi, pensia de urmaş a celor mari şi alocaţia de stat a micuţului şi, înainte de a pleca la noul său domiciliu, şi-a cumpărat mai multe lucruri. „Am strâns bani şi mi-am luat frigider, aragaz, maşină de spălat, chiar şi un aspirator, oale, cratiţe şi ce îmi mai trebuie. Abia aştept să ajungem la noua noastră casă. Nu mi-a venit să cred când domnul de la Craiova mi-a oferit-o. Este un om foarte bun şi îi mulţumesc. O să îmi fac şi o grădină acolo, mi-a arat domnul Bălşeanu o bucată de teren. Copilul cel mare l-a înscris domnul director la şcoală, iar fetiţa este la şcoala de hipoacuzici şi va merge acolo în continuare. Cred că va fi bine, sper“, a spus emoţionată femeia. Reprezentanţii instituţiei care a găzduit-o vreme de un an şi jumătate i-au dăruit mai multe pături, perne, un covor, haine şi jucării pentru micuţi. „Ne-am bucurat foarte mult pentru că Vasilica a înţeles că este important să-şi strângă banii. Casa este mobilată şi va face faţă cheltuielilor din Dolj, are acolo tot ce îi trebuie. Îi mulţumim celui care a ajutat-o“, a adăugat Gheorghe Milosteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS