21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPraktiker colorează un zâmbet pentru copii

Praktiker colorează un zâmbet pentru copii

Secţia de TBC pentru copii de la Spitalul „Victor Babeş“ din Craiova va fi decorată cu picturi, jucării, piese de mobilier, imprimeuri şi decoraţiuni create pentru copii, în cadrul Campaniei „Colorează un zâmbet“, desfăşurată de Praktiker România. Începând de ieri şi până duminică inclusiv, vor fi realizate trei panouri murale pictate ilustrând o serie de personaje din lumea circului. Picturile vor fi realizate în magazinul Praktiker, la acţiune putând să participe orice persoană care intră în magazin, şi la sfârşit vor înfrumuseţa saloanele Spitalului „Victor Babeş“.
Unitatea sanitară va primi şi obiecte create pentru copii: jucării şi decoraţiuni inspirate din jocuri (dinozauri din lemn, caracatiţe de agăţat pe perete, jocuri supradimensionate de „X şi 0“), piese de mobilier, imprimeuri cu personaje fantastice, desene având diverse teme îndrăgite de cei mici (spaţiul cosmic, lumea subacvatică). Proiectele sunt inspirate din teme adaptate pentru copii, fiind gândite să le atragă atenţia, să-i amuze şi să le ofere un mediu în care ei să se simtă mai bine.
Materialele, uneltele şi soluţiile pentru realizarea lor sunt asigurate de Praktiker România. „Încercăm să creăm un ambient în contrast total cu ceea ce întâlnim în mod normal într-un spital. Intenţia este să obţinem un efect-surpriză pentru copii şi să le provocăm curiozitatea, folosind obiecte care să-i atragă şi cu care ei să poată interacţiona. Vrem să transformăm spaţiul făcându-l mai prietenos pentru cei mici, astfel încât ei să poată uita, măcar puţin, de suferinţa lor“, a declarat Guenter Vosskaemper, director general Praktiker România.
Respectivul proiect se desfăşoară la Craiova şi în alte 16 localităţi din ţară şi se ridică la suma de 160.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS