19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎn ritm de hip-hop, către Next Level

În ritm de hip-hop, către Next Level

Next Level Kit este un nume care nu mai are nevoie de nici o prezentare. O trupă de dans care câştigă an de an zeci de trofee la competiţiile naţionale, care este prezentă la majoritatea spectacolelor şi evenimentelor din oraş. Este un brand creat de un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova, pentru tineri, şi care va creşte odată cu ei.

Povestea Next Level Kit continuă şi în 2008. Dacă în urmă cu an aţi citit în paginile Gazetei de Sud despre succesul celor 24 de tineri craioveni care au câştigat şapte trofee la o competiţie din Italia, unde au reuşit să ajungă şi cu ajutorul cititorilor GdS care le-au oferit banii necesari pentru transport şi cazare, acum Next Level Kit a cucerit şi Cro-aţia.

 

Sute de străini, doar 15 români

 

Cei 15 tineri care au rămas în trupă au venit din Croaţia cu bagajele pline de diplome şi cupe câştigate la Concursul Internaţional de dans. Competiţia a fost foarte dură: 162 de ţări, 1.692 de dansatori. Echipa din Ungaria s-a prezentat cu 500 de oameni, cea din Rusia – cu 400, iar România… cu 15. „De la noi acelaşi om a participat la toate categoriile, alţii au avut câte o persoană pentru fiecare. Îşi permit să transporte atâţia oameni, să le facă şi costume. Noi de multe ori nu aveam timp nici să ne schimbăm costumul de la o probă la alta“, a explicat Laurenţiu Ungureanu, unul dintre liderii trupei.

 

Listă lungă de premii şi cupe

 

Cu toate acestea, Next Level Kit a câştigat locul II la solo fete categoria electric, cu Oana Neagu. Tot la categoria electric, Denis Boloborea a obţinut locul trei la solo băieţi, iar Laurenţiu Ungureanu şi Robert Popescu s-au clasat pe IV, respectiv VI. Denis Boloborea a câştigat locul I la solo băieţi categoria hip-hop, iar small group-ul a ocupat poziţia a treia la aceeaşi categorie. La duo, Ungureanu şi Boloborea au câştigat locul IV, iar Ionuţ Ungureanu s-a clasat al cincilea la solo hip-hop. La categoria funcky, Robert Popescu a luat locul I la solo, small group-ul – locul II, duoul format din Laurenţiu Ungureanu şi Danis Boloborea a câştigat locul II, iar Oana Neagu s-a clasat a treia. La aceeaşi categorie, ansamblul Next Level Kit şi duoul Oana Neagu şi Rebeca Marinescu au obţinut locul III.

 

Muncă, ambiţie şi prietenie

 

Reţeta secretului lor este alcătuită din trei ingrediente – muncă, ambiţie şi prietenie -, dorinţa lor cea mai mare fiind să extindă brandul Next Level Kit la nivel naţional. „Acum patru ani, când am participat prima dată, am fost pe dinafară. Nu ştiam nimic. I-am urmărit pe ceilalţi, am venit acasă şi ne-am dat seama cam ce trebuie să facem“, a spus Oana Neagu. Împreună cu Cojocaru Rodica, profesoara lor care acum s-a pensionat, elevii au învăţat mişcări, au compus coregrafii şi au ajuns în top. Acum trupa o conduc Oana şi Laurenţiu. El, deşi este student în anul I la Facultatea de Drept din Bucureşti, vine la „Carol“ şi face antrenamente cu colegii săi. Anul acesta, şi Oana va fi studentă, dar visul lor este să continue proiectul Next Level Kit. „Vrem să reunim trupa la Bucureşti în doi ani şi să continuăm ceea ce am început la Craiova“, a spus Laurenţiu, care, pentru a participa la această competiţie, a pierdut şi câteva examene.

Oana şi Laurenţiu şi-au luat în serios rolul de profesori, au făcut preselecţii ca să aleagă noi membri le-au predat câteva mişcări şi i-au învăţat cât de importantă este prietenia. „Dansul este modul nostru de exprimare. Suntem legaţi prin dans şi de o prietenie foarte strânsă. Facem altceva, nu ne pierdem vremea în faţa blocului mâncând seminţe“, a spus Oana.

 

Next Level Kit, la Bucureşti

 

Ceilalţi membri ai trupei ştiu două lucruri – că vor continua la Bucureşti şi că 6 octombrie 2006 este data la care au primit botezul Next Level Kit. „Mergem la Bucureşti să continuăm. Next Level Kit înseamnă totul“, a spus Denis. Robert a trecut repede de la dansul de societate la hip-hop: „Îmi place enorm. Aş vrea, dacă s-ar putea, să urmez facultatea Next Level Kit“. Rebeca Marinescu face parte din trupă doar de un an, dar dansul este acum viaţa ei. „Înainte am făcut gimnastică aerobică. Am fost campioană, dar nici cele peste 20 de medalii obţinute nu se compară cu Next Level Kit. Mergem la Bucureşti clar, continuăm“, a spus Rebeca. „La Bucureşti cu trupa!“, a spus şi Viorela Rebedia.

Becti, unul dintre mezinii grupului, a spus: „Am fost pământ la început. Le mulţumesc că m-au învăţat să dansez şi încă foarte bine“. „Eu îi iubesc pe toţi şi trebuie să continuăm“, a zis şi Sara Abau-Khalil. După şase ani de dans sportiv, Raluca Borcan a început să danseze hip-hop, iar pentru Andrei Neculai acesta a fost primul concurs: „A fost cea mai frumoasă experienţă din viaţa mea, primul concurs internaţional şi în viitor vreau să fac tot dans cu ei“.

 

În şoşonii potriviţi

 

Danişu s-a dedicat trupei şi dansului. A învăţat să danseze în trupă şi a ajuns la performanţă, la fel ca şi Laura Dumitrescu, care a renunţat la atletism, dar nu şi la trupă. „Mă văd în viitor tot la Next Level. Altceva nu ştiu să fac“, a spus Laura. „De la balet, eu am ajuns să dansez hip-hop. Vreau să merg la Bucureşti alături de ei“, a spus Beatrice Stan. Raluca Tudora este mezina trupei şi este cea mai bună la prize: „Sunt ca un cobai. Pe mine mă aruncă mereu în sus“. „Când vrem să facem prize, o luăm pe Raluca, pentru că ea e cea mai mică“, a explicat Laurenţiu.

Povestea lor va continua, pentru că Oana şi Laurenţiu nu au format în urmă cu doi ani doar o trupă, ci o echipă. Au ales bine persoanele care să poarte încălţările marca Next Level Kit. „Aveam nişte încălţăminte rămasă de la cei dinaintea lor şi am căutat pe cineva să le încalţe. Am dat fiecăruia o pereche şi s-au potrivit“, a spus Laurenţiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII