17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgram artistic la penitenciar

Program artistic la penitenciar

Penitenciarul Târgu Jiu a fost ieri gazda unui eveniment artistic. 24 de deţinuţi de la PMT Craiova au participat la un program derulat în incinta închisorii din Târgu Jiu. La această manifestare, deţinuţii din cadrul Penitenciarului Craiova au expus câteva tablouri pictate de ei, iar răsplata vizitei a constat într-un program artistic al deţinuţilor de la Târgu Jiu. Eforturile depuse de trupa de teatru „Şansa“ au fost răsplătite cu aplauze de spectatori. Simona Dumitriu, purtătoarea de cuvânt a Penitenciarului Târgu Jiu, a declarat că evenimentul a avut loc datorită unui schimb de experienţă între cele două penitenciare. „A avut loc o activitate artistică în comun cu Penitenciarul Craiova. Cei de acolo au expus lucrări de pictură realizate de ei, iar noi am pregătit un colaj de piese ale lui I.L. Caragiale şi momente muzicale“, a afirmat Simona Dumitriu.

Deţinuţii prezenţi ieri la manifestare au spus că spectacolul a fost dedicat lui Florian Pittiş. „Ne-am pregătit mai bine de două luni pentru a susţine spectacolul acesta. Am vrut să le oferim celor din Craiova un show adevărat“, a afirmat un membru al trupei de teatru „Şansa“.

Dorina Preduţ, purtătoarea de cuvânt a Penitenciarului de Minori şi Tineret Craiova, a spus că pe lângă acest eveniment, deţinuţii din Craiova au avut parte şi de alte surprize. „Vom merge să vizităm toate punctele de interes turistic din zonă. Suntem găzduiţi pentru o noapte la Penitenciarul Târgu Jiu şi vrem să mergem atât la muzeul din localitate, cât şi la Mănăstirea Lainici“, a menţionat Dorina Preduţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS