29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalInvestigaţiile medicale speciale, plătite pe jumătate de bolnavi

Investigaţiile medicale speciale, plătite pe jumătate de bolnavi

Bolnavii internaţi la Spitalul de Urgenţă Petroşani sunt nevoiţi să suporte o parte din costurile investigaţiilor medicale speciale pe care le face Centrul Euromedic, mai ales când trebuie repetată o analiză. Casa Asigurărilor de Sănătate suportă costurile pentru investigaţiile pacienţilor din ambulatoriu şi a celor internaţi la SUP, dar din cauză că tarifele sunt foarte mari, bugetul spitalului nu poate suporta în întregime costul unei investigaţii medicale repetate unui bolnav.

Managerul SUP Petroşani, dr. Alexandra Remescu, a spus că atunci când trebuie repetate investigaţiile pentru stabilirea cu exactitate a diagnosticului, pacienţii sunt obligaţi să suporte 30 la sută din costuri. „Euromedic are contract cu CJAS pentru pacienţii din ambulatoriu. Pentru cei internaţi, plătim investigaţiile la centrul Euromedic şi decontăm în limitele bugetului. Dacă depăşim bugetul, plăteşte şi pacientul o parte din valoarea investigaţiilor“, a declarat Remescu.

Directorul Autorităţii de Sănătate Publică Hunedoara, Dan Magheru, a spus că managerii spitalelor gestionează bugetele, iar când nu există altă soluţie pot apela la coplata investigaţiilor de către pacienţi, legea permiţând acest lucru.

„Este o chestiune care ţine de managementul spitalului. Sunt, într-adevăr, cheltuieli mari, dar trebuie găsite soluţii. Fiind investigaţii speciale, ar trebui făcute doar în cazurile în care este cu adevărat nevoie de ele pentru stabilirea diagnosticului“, a precizat Magheru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS