21.2 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalApă plătită de două ori

Apă plătită de două ori

Săptămâna trecută, câteva case de pe strada Eliza Opran din Craiova au fost debranşate de la reţeaua de apă a oraşului, deşi, susţin proprietarii, plata consumului de apă era la zi. Regia Autonomă de Transport Craiova i-a debranşat pe locatari pe motiv că a descoperit că locuinţele fuseseră racordate la conducta de apă a instituţiei.

Un conflict stă să izbucnească între reprezentanţii RAT Craiova, Regia de Apă a oraşului şi câţiva locatari de pe strada Eliza Opran. Ultimii reclamă că RAT i-a debranşat nelegal de la conducta de apă, deoarece ei au plătit la zi consumul. Reprezentanţii Regiei de Transport susţin că în urmă cu trei-patru ani a trebuit să-şi retragă gardul pentru a face loc unei alei deoarece „guvernarea“ Bulucea a dorit ca strada Eliza Opran să aibă deschidere la drumul european Craiova – Turnu Severin. Astfel, conducta de apă din care se alimentează RAT a rămas în afara gardului. De acolo s-a branşat cine a vrut fără să se ţină cont că fiecare nou branşament sporea nota de plată a RAT. Regia de Apă a încasat de două ori contravaloarea apei consumate de locatari: o dată de la RAT şi a doua oară de la proprietarii caselor din zonă.

„Vom face o comisie“

 

Ion Georgescu, unul dintre locatarii debranşaţi de la reţeaua de apă a oraşului, susţine că i s-a făcut o nedreptate: „Am toate facturile de la Regia de Apă plătite la zi şi au venit în urmă cu câteva zile cei de la RAT şi ne-au tăiat apa. Aş fi înţeles să ne taie apa cei de la regie dacă nu o plăteam!“.

Constantin Stamatoiu, preşedintele Companiei de Apă Oltenia (fosta Regie de Apă), spune că va lua măsuri pentru rezolvarea situaţiei: „Am primit o adresă de la RAT prin care ni se cere să identificăm conductele de apă de pe strada Eliza Opran. Neoficial, am înţeles că locatarii din zonă sunt branşaţi la apă şi plătesc contravaloarea consumului la noi, dar că şi RAT ar plăti consumul lor în factura pe care o emitem pentru ei. Vom face o comisie care se va deplasa în teren şi dacă lucrurile stau aşa vom lua măsurile care se cuvin“. Mircea Melega, directorul RAT Craiova, a precizat că regia vrea să diminueze consumul de apă: „Noi am făcut nişte controale în vederea reducerii consumurilor de apă. Conducta care ne alimenta pe noi a rămas în afara unităţii deoarece cu câţiva ani în urmă s-a dat dispoziţie RAT să-şi retragă gardul. În acest fel conducta a rămas pe dinafară şi probabil s-au făcut racordările locatarilor. Am făcut blindaje pe conductă şi de aici reacţia locatarilor din zonă“.

Până când lucrurile se vor clarifica, locatarii rămân fără apă, RAT aşteaptă verdictul Companiei de Apă Oltenia, iar aceasta din urmă va trece la inventarierea conductelor din zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS