22.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPelerinaj la Statuia Fecioarei Maria din Fatima

Pelerinaj la Statuia Fecioarei Maria din Fatima

Mii de credincioşi au aşteptat sâmbătă ore întregi la temperaturi de peste 30 de grade, iar seara în ploaie, până după miezul nopţii, să atingă Statuia Fecioarei Maria din Fatima, ce s-a aflat în Craiova, la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Anton“.

Copii, adolescenţi, vârstnici, bolnavi, indiferent de orientarea religioasă, s-au dus sâmbătă la Biserica „Sfântul Anton“ din Craiova, convinşi de puterile miraculoase ale statuii făcătoare de minuni, pentru a o atinge şi a-şi aduce rugile. Intrarea în curtea bisericii a fost asigurată de jandarmi, pentru ca oamenii să nu se calce în picioare din dorinţa de a ajunge cât mai repede în faţa statuii.

Aşteptare de dimineaţă până noaptea târziu

Încă de la primele ore ale dimineţii, credincioşii craioveni
s-au aşezat la cozi de sute de metri, în faţa Bisericii „Sfântul Anton“ din Craiova, pentru a atinge statuia făcătoare de minuni. O dată cu aşezarea statuii în faţa credincioşilor, a fost intonat imnul Sfintei Fecioare de la Fatima. Biserica era împodobită de sărbătoare, la intrarea în Casa Domnului oamenii fiind întâmpinaţi cu mesajul „AVE MARIA“. Mulţi credincioşi aşteptau cu flori în mâini pentru a le pune la picioarele statuii, iar alţii cu haine, icoane sau mătănii ale celor dragi, imobilizaţi sau grav bolnavi, pentru a le atinge de statuia Fecioarei Maria de la Fatima. Statuia aflată în România este o copie de aproape un metru înălţime, în comparaţie cu originalul care măsoară aproximativ unsprezece metri.

Credinţa le-a dat putere şi răbdare

Din cauza temperaturilor foarte ridicate, numeroşi vârstnici şi chiar tineri au leşinat, asistenţi medicali aflaţi special în zonă acordându-le primul ajutor. Oamenii nu au renunţat, după ce
şi-au revenit s-au aşezat iar la rând, aşteptând ore întregi pentru a atinge statuia Fecioarei Maria de la Fatima. Antoaneta Gherghin are 76 de ani şi în ciuda vârstei şi bolii a aşteptat aproximativ trei ore la cozile interminabile pentru a atinge statuia Fecioarei Maria din Fatima: „Am aşteptat de la ora 10.00 până aproape de ora 13.00, însă nu îmi pare rău. Dumnezeu mi-a dat puterea de a rezista să ating statuia. Poate o singură dată în viaţă ai această şansă şi este păcat să o ratezi. Îmi dau lacrimile când privesc în jur, mii de oameni, copii mici, tineri şi vârstnici ca şi mine mânaţi de credinţă au venit să atingă statuia, să se roage“.
La cozi, din loc în loc erau părinţi cu bebeluşi în braţe, copii de câţiva ani aşteptând alături de părinţi să ajungă în biserică. Nici măcar ploaia nu i-a alungat, căci după ora 18.00 oamenii au aşteptat în ploaie sau adăpostindu-se sub umbrele până după miezul nopţii. Din Craiova, Statuia Fecioarei Maria din Fatima a plecat spre Ucraina.

90 de ani de la apariţia Fecioarei Maria la Fatima

Adevărata statuie a fost sculptată de Jose Thedim, în 1947, pe baza descrierilor făcute de o fetiţă pe nume Lucia, căreia i s-ar fi arătat Fecioara Maria pe 13 mai 1917. Anul acesta s-au împlinit 90 de ani de când Fecioara Maria ar fi apărut la Fatima, în faţa a trei copii de păstori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII