19.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalModernizarea Minei Lupeni, câstigata de polonezi

Modernizarea Minei Lupeni, câstigata de polonezi

Achizitionarea unui complex mecanizat pentru Mina Lupeni s-a facut din Polonia, chiar daca la licitatie au participat alte sase firme, contractul fiind extrem de avantajos. Firma poloneza Kopex a câstigat licitatia organizata de Compania Nationala a Huilei Petrosani pentru achizitionarea echipamentului care va ajunge in mina pâna la sfârsitul anului. Directorul general al Companiei Nationale a Huilei Petrosani, Daniel Surulescu, a declarat ca au cumparat caietul de sarcini sapte firme din: Polonia, Germania, Franta si Cehia, in conditiile in care contractul este de peste zece milioane de euro, dar la licitatie s-au prezentat doar firmele din Polonia si Cehia.


„Au fost patru firme din Polonia, care au oferit echipamentele la un pret cuprins intre 7,9 milioane de euro si zece milioane de euro, iar firma din Cehia a avut pretul cel mai mare, de aproximativ 12 milioane de euro“, a declarat Surulescu. Acesta a spus ca nici o firma din tara nu a putut participa la licitatie, „pentru ca nici una nu putea indeplini conditiile contractuale“, chiar daca astfel de firme specializate exista si la noi, iar una se afla chiar in Petrosani.


Complexul mecanizat se compune din 72 de sectii de sustinere mecanizata, care urmeaza sa fie aduse pâna la sfârsitul anului, iar la anul ar trebui sa fie aduse, conform graficului de livrare, celelalte componente ale complexului, respectiv statiile de pompe de inalta presiune, o combina de abataj, transportoarele pentru carbunele taiat in abataj, un spargator de bulgari, precum si echipamentul de forta, de comanda, interfonie si dispecerizare.


Potrivit directorului general al CNH, câstigatorul s-a ales in urma analizarii ofertelor, iar firma poloneza Kopex si-a adjudecat licitatia deoarece a oferit cel mai mic pret si i-a fost atribuit contractul.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS