14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova Maxima, alaturi de sinistratii din Dolj

Craiova Maxima, alaturi de sinistratii din Dolj

Politicienii doljeni au acceptat la sfârsitul saptamânii trecute sa joace „impotriva“ fotbalistilor Craiovei Maxima, dar si a altor jucatori care au avut cariere de succes. Obiectivul evenimentului a fost umanitar, tricourile fotbalistilor fiind scoase la licitatie, iar banii strânsi vor fi utilizati pentru construirea unui dispensar in noul Rast.


22 de organizatii nonguvernamentale, printre care se numara Uniunea Studentilor din România, Conventia Organizatiilor Studentesti, Asociatia Româna a Tinerilor cu Initiativa (Centrul de Voluntariat „Voluntaris“), Consiliul Local al Copiilor Craiova, AIESEC Craiova etc., reunite in Forumul ONG-urilor, au fost ieri initiatoarele evenimentului „Gala sportului“, care face parte din campania nationala de strângere de fonduri „Pune-te in locul lor! Nu le intoarce spatele!“, derulata sub sloganul „Pentru ei“. Primarul Craiovei – Antonie Solomon, viceprimarul Gheorghe Nedelescu, dar si reprezentanti ai consiliului judetean, oameni politici, deputati, consilieri (Ion Groza, Claudiu Manda, Horatiu Buzatu, Victor Ponta, Mario Ovidiu Oprea, Ion Calin, Tatian Tudorache, Mincu Lucian) au facut parte din echipa politicienilor. Gabriel Boldici, Nicolae Negrila, Neculai Tilihoi, Aurel Beldeanu, Sorin Cirtu, Pavel Badea, Silvian Cristescu, Valentin David, Rodion Camataru, Costica Donose au jucat in echipa „Craiova Maxima“. Toti au raspuns fara ezitare apelului reprezentantilor ONG-urilor. O parte din „fotbalistii de aur“ ai tarii nu au ezitat sa intre pe teren, chiar daca sunt inca in convalescenta, dupa interventii chirurgicale sau boli grave. Initiatorii actiunii au incercat sa organizeze un spectacol de amploare, au scos la vânzare bilete pentru strângerea de fonduri in vederea ajutorarii sinistratilor. Din pacate, multi dintre cei invitati la gala, consilieri locali, reprezentanti ai societatilor comerciale importante ale judetului, s-au lasat indelung asteptati sau chiar au abandonat actiunea umanitara.


„Oricare dintre noi poate ajunge intr-o astfel de situatie“


Repriza de fotbal a fost de doar 30 de minute, pentru a permite si oamenilor politici, cu o conditie fizica mai putin buna, sa reziste pe teren. Antonie Solomon a ales sa poarte echipamentul cu numarul lui norocos, 13, fiind si golgheterul echipei. Meciul s-a terminat cu scorul de 14-10 pentru Craiova Maxima. Dupa incheierea meciului a urmat licitatia tricourilor fotbalistilor. Au existat situatii când, din dorinta de a contribui financiar la construirea dispensarului din Rast, fotbalistii si-au licitat propriile tricouri: Pavel Badea si Rodion Camataru aducând astfel o contributie de 20 de milioane de lei. Alaturi de acestia au donat sume importante Horatiu Buzatu, Antonie Solomon si altii. „Din momentul in care am fost invitat sa particip la aceasta campanie, m-am alaturat fara ezitare. Din pacate, la numai câtiva kilometri de Craiova se afla oameni napastuiti de soarta, copii si batrâni ramasi fara nimic, care dorm sub cerul liber. In fiecare moment, oricare dintre noi poate ajunge intr-o astfel de situatie, peste care nu am putea trece decât cu sprijinul celor de lânga noi. Viata este extrem de dura si niciodata nu putem sti ce ne aduce ziua de mâine. Propria sanatate si ajutorarea celor aflati la nevoie ar trebui sa fie pentru toti oamenii prioritare“, a spus Sorin Cirtu, unul dintre jucatorii echipei Craiova Maxima. „Am decis sa licitez pentru propriul tricou, nu neaparat din dorinta de a-l pastra, dar mai ales de a ajuta, de a oferi si eu un mic sprijin sinistratilor din Rast“, a marturisit Pavel Badea. Mingea cu autografele fotbalistilor Craiovei Maxima a fost licitata cu 13,5 milioane de lei. Suma strânsa in urma evenimentului de duminica se ridica la peste 110 milioane de lei.


„Am incercat sa convingem politicieni, oameni importanti ai Craiovei sa ni se alature in campania demarata. Din fericire, in luna iulie vom putea demara lucrarile la dispensarul din Rast. Am vazut in acea zona copii, batrâni, oameni ramasi sub cerul liber, oameni disperati care cu greu mai reusesc sa zâmbeasca“, a spus Cristina Catana, coordonatoarea campaniei „Pune-te in locul lor! Nu le intoarce spatele!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU