14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProcurorii olteni, sub lupa sefilor

Procurorii olteni, sub lupa sefilor

Mai multe Parchete judetene din zona Olteniei au obtinut rezultate nesatisfacatoare pe primul trimestru al acestui an, potrivit reprezentantilor Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie. In toate aceste cazuri – printre care sunt nominalizate Parchetele de pe lânga Tribunalele Dolj, Olt si Vâlcea – „conducerea Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie va propune Consiliului Superior al Magistraturii evaluarea activitatii manageriale a conducatorilor respectivelor unitati, urmând a se lua masuri de eficientizare a activitatii“, se arata intr-un comunicat al instantei superioare.


Evaluatii nu stiu nimic


Sefii Parchetelor vizate s-au aratat surprinsi, sustinând ca nu-si dau seama cum a ajuns Parchetul General la concluzia ca rezultatele unitatilor pe care le conduc ar fi nesatisfacatoare.


„Nu s-a facut nici o evaluare concreta, ci probabil doar pe indicatorii pe care i-am trimis. Nu stiu insa sa fie probleme in vreo privinta“, a declarat Gheorghe Stoian, prim-procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj.


„Am aflat si eu cu surprindere de acest comunicat al Parchetului General, dar nu cunosc nimic in plus, nu stiu cum de s-au constatat astfel de rezultate nesatisfacatoare, mai ales ca nu stiu sa avem astfel de probleme. Probabil ca se doreste o evaluare a conducatorilor Parchetelor, dar nu stiu nimic in plus. Asteptam si noi evaluarea, pentru a se lamuri situatia“, a mentionat Constantin Croitoriu, prim-procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Olt.


O situatie aproape similara este si in Vâlcea. „Rezultatele de la noi sunt bune, daca ar fi sa comparam indicatorii statistici, de aceea nu stiu la ce se refera cei de la Parchetul General când vorbesc de rezultate nesatisfacatoare“, a precizat Maria Nemoianu, prim-procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Vâlcea.


Reprezentantii Parchetului General au promis insa ca vor face publice in scurt timp si „hibele“ activitatii Parchetelor mentionate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU