14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua superstitiilor

Ziua superstitiilor

Ieri a fost ziua a sasea, din luna sasea a celui de-al saselea an al noului mileniu. Nu putini au fost craiovenii care au asociat aceasta data cu numarul 666, asimilat cu semnul diavolului dupa unele interpretari ale Bibliei. Un pasaj din Apocalipsa Sfântului Ioan spune: „Cine are minte sa socoteasca numarul Fiarei, caci acest numar este nume de om si numarul ei este 666“.


In Craiova, noaptea de luni spre marti a fost una cu emotii pentru paznicii cimitirelor. Semnificatia malefica a zilei de ieri si problemele create in urma cu mai multi ani de gruparile sataniste au determinat Administratia Cimitirelor sa solicite ajutorul autoritatilor pentru sporirea pazei in cimitire. Multi craioveni s-au lasat influentati de data, considerata de ei „apocaliptica“. „Nu pot sa cred câte speculatii si comentarii am auzit astazi legate de aceasta data. Am auzit studentii vorbind ca se apropie sfârsitul lumii, ca vine Apocalipsa sau ca data de azi (ieri – n.r.) este o zi a diavolului. Sunt doar niste speculatii. Din punctul meu de vedere, oamenii ar trebui sa fie mai credinciosi, mai buni si mai iertatori unii cu altii. Vedem din ce in ce mai des tot felul de nenorociri, auzim de parinti care isi omoara copiii sau invers, de copii aruncati pe strazi… Toate aceste fapte sunt semne ale raului“, a spus Marinela Geana, din Craiova.


666 reprezinta pecetea Anticristului


Spaima credinciosilor ortodocsi a determinat Biserica Ortodoxa Româna sa indemne oamenii la calm si la ignorarea acestei date. „Referitor la semnul 666 au existat de-a lungul anilor numeroase speculatii. La evrei, 6 este un numar sau un lucru nedeprins, in timp ce numarul sapte este desavârsit (la sapte ani erau eliberati robii). Din punct de vedere spiritual, primul sase inseamna ura fara judecata, fara vreun beneficiu, ura din dorinta diavoleasca de a face rau. Al doilea sase reprezinta desfrânarea, care, din pacate, a ajuns la rang de cult in timpurile noastre. Al treilea sase reprezinta lepadarea de credinta. Daca aceste semne, aceste peceti, au aparut in lume – ura, desfrânare, lepadare de Dumnezeu – inseamna ca aceasta data este o atentionare a oamenilor sa se intoarca spre Dumnezeu. Credinciosii trebuie sa lupte impotriva acestor factori nocivi, care duc la indepartarea de cele Sfinte, Dumnezeiesti“, a spus Ioan Dragusin, preot la Parohia „Toti Sfintii“ din Craiova. Asa cum a precizat parintele Dragusin, 666 reprezinta pecetea Anticristului, a urii fara judecata. In plus, parintele a mentionat ca in anii trecuti s-au inregistrat acte vandaliste, sataniste asupra crucilor sau mormintelor din cimitirele craiovene: „Acesti satanisti lupta prin orice mijloace sa alunge semnul lui Dumnezeu. Am gasit crucile taiate…Tot ce este scris in Decalog, satanistii interpreteaza invers“.


666 vine din Apus


De-a lungul secolelor, superstitiile legate de numarul 666 au degenerat in obsesii. Chiar in anul 666, omenirea se pregatea de Apocalipsa. Istoricii acelor timpuri povestesc despre reactiile locuitorilor planetei. Cei mai multi credeau ca vine sfârsitul lumii si este firesc sa petreaca, sa-si vânda toate averile sau sa se roage pentru o moarte mai demna. Istoria s-a repetat, cam in acelasi mod, si in anul 1666.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS