18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimării mehedinţene afectate de criză

Primării mehedinţene afectate de criză

Totul a început în anul 2004, când Primăria Greci a demarat  construirea unui nou sediu. După ce imobilul a fost predat la cheie, proiectantul primăriei a „aruncat bomba“. Clădirea nu a fost făcută aşa cum ar fi trebuit. Au urmat mai multe procese în instanţa de judecată, unde, în final, constructorul a câştigat, iar primăria a trebuit să plătească din bugetul local peste 200.000 de lei. Rămasă fără fonduri pentru salarii şi utilităţi, dar şi fără angajaţi, conducerea Primăriei din Greci este la capătul prăpastiei.
„Din păcate, întâmpinăm probleme destul de grele, deoarece în prezent nu mai avem bani să mai plătim nimic, în afară de salariile angajaţilor care au rămas şi nici pe acelea nu ştim dacă le putem achita integral. Acum avem conturile blocate şi nu mai putem să facem nimic. O să ne taie şi telefonul cât de curând, iluminatul public la fel. Nu mai avem bani de lemne pentru şcoală şi primărie“, a spus Dumitru Roman, primarul localităţii Greci.
Administraţia locală din comuna Greci mai are doar patru angajaţi. Probleme sunt şi la şcoala din localitate. Copiii stau în frig, iar de câteva zile, unitatea de învăţământ a rămas şi fără telefon, pentru neplata facturilor.
Mai toate primăriile din judeţul Mehedinţi au rămas fără bani pentru salariile funcţionarilor, facturile la utilităţi sau plata asistenţilor pentru persoanele cu handicap.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS