16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

BALACI şi alţii

Un lucru este cert, Ştiinţa rămâne unică. A fost şi trebuie să fie aşa, chiar dacă în ultimii ani performanţă s-a făcut doar prin declaraţii. Toată lumea fotbalistică şi-a dat cu părerea că aceia din Craiova Maxima, împreună, ar putea reface spiritul marii echipe a oltenilor din anii ’80. Actualul finanţator a mizat pe această lovitură de imagine şi aproape toţi componenţii Craiovei Maxima au intrat în „palatul“ său de pe Sf. Dumitru, dar puţini au rezistat. Ultimul exemplu: ex-preşedintele Geolgău s-a refugiat pe la Segarcea, preferând „Domeniile Coroanei“… Lovitura acestei veri o reprezintă cooptarea lui Ilie Balaci în staff-ul Ştiinţei, avansat duminică seară manager general al clubului. „Prinţul“ a mai fost în două rânduri la Craiova, ca antrenor, însă cele două tentative din 1998 şi 2001 nu s-au soldat cu victorii, motiv pentru care, decepţionat şi destul de scârbit de atmosfera din Bănie, a luat atunci drumul spre ţările arabe. Orgolios şi animat de un pariu cu el însuşi, Balaci a vizat şi visat, în cele două mandate trecute, la un titlu de campion. „Acum nu am venit să încerc, ci să reuşesc (…). Îmi asum rezultatele, iar dacă e ceva de înjurat mie trebuie să mi se adreseze suporterii“, a spus „Prinţul“ la conferinţa de presă de luni după-amiază, după care a coborât pe gazon, la munca de jos, cum se spune, alături de Florin Cioroianu. Exact aşa era, în urmă cu doi ani, staff-ul tehnic al echipei Al Arabi din Qatar: Balaci – principal, Cioroianu – secund.
La a treia venire în Cetatea Banilor, Ilie Balaci are o misiune dificilă, iar faptul că s-a înhămat tocmai într-un asemenea moment critic trebuie de apreciat. Croitorul poate să facă un costum bun dacă are stofă de calitate, adică fotbalişti de carate.
Lecturând noua organigramă a clubului şi excluzând de la discuţie departamentul de scouting, nu găsim oameni de fotbal cu care, eventual, să se consulte Balaci. Poate doar Cristescu, fost căpitan al Universităţii… Sigur, Balaci nu are nevoie de sfaturi, dar de unul singur, şi fără buget, nu poate face minuni. Finanţatorul, dibaci, i-a aruncat la înaintare pe alţii, iar acum stă mai liniştit deoarece, la orice oră, are un fel de scuză?! Oricum, mai avem puţin de aşteptat până la performanţă, doar vreo doi ani, şi Universitatea ne va aduce bucurii. „Peste doi ani va începe dominaţia Craiovei în fotbalul românesc“, ne asigură finanţatorul.
Altfel, hai să-i încurajăm pe băieţi! Vineri, meciul cu „englezii“ lui Dan Petrescu este destul de dificil, iar prietenul se cunoaşte la bine, dar şi la rău. Asupra unor jucători s-a aruncat cu vorbe destul de grele, iar când asta o face chiar finanţatorul înseamnă că oarece sâmbure de adevăr există. Cred că rufele trebuia spălate în familie, dar aşa-i în Craiova. Nici o vară fără scandal.
Partida cu Unirea ar putea fi (pentru a câta oară?) alt început şi, repet, echipa are nevoie de încurajare. Dacă avem de criticat, să-i criticăm pe finanţator şi pe Ilie Balaci, ei ne-au îndemnat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS