28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiFotbalisti, nu vorbe!

Fotbalisti, nu vorbe!

La instalarea lui Fane Stoica, Adrian Mititelu a anuntat ca va baga doua – trei milioane de euro in jucatori pentru a intari Universitatea Craiova, dar a solicitat sa nu i se ceara fotbalisti acum pentru ca nu se pot face transferuri. Toata lumea a inteles mesajul, inclusiv antrenorul Stiintei, care a spus, cu tâlc: „Nu am nevoie de jucatori, pentru ca nu se pot face transferuri“.


La scurt timp insa, goarnele lui Mititelu au inceput sa sufle stiri in care anuntau ca Universitatea este gata sa-i inregimenteze pe Soava, Gâlca sau Ilyes. Cu contracte sau fara contracte la alte echipe, toti se bucurau ca ar putea juca la Stiinta, o echipa care a ajuns iapa alba a Ligii I doar pentru ca a fost pastorita de oameni precum Dinel Staicu sau, mai nou, Adrian Mititelu.


Strategia lui Mititelu este bine aleasa pentru acest moment, insa ea nu poate tine de foame decât celor naivi, celor carora finantatorul Universitatii le va spune, probabil, peste un timp, când va fi sa faca adevaratele transferuri, ca a fost bine intentionat, ca a incercat sa aduca jucatori cu experinta, dar, din nu stiu ce motive, acestia s-au gândit prea mult la oferta si au uitat sa dea raspunsul asteptat. Pâna una-alta, in Banie se antreneaza un brazilian al carui nume nu spune nimic, Guilherme D’Arrigo, care a luat la rând echipele de mâna a doua si a treia din Europa, alegând sa-si incerce norocul si la Craiova.


In plus, este inexplicabil faptul ca Mititelu si-a recapatat instantaneu interesul pentru jucatori trecuti de prima si chiar de a doua tinerete in fotbal, de care la inceputurile sale la cârma Universitatii s-a lepadat categoric, anuntând ferm ca nu are nevoie de „babaciuni“ la echipa.


Ca sa nu mai vorbim de alt aspect, ce demasca lipsa de tact a finantatorului oltean, care, culmea, in loc sa astepte sa se faca transferul si apoi sa il anunte, asa cum ar face un profesionist, a ales ca mai intâi sa-i scape stirea si apoi sa astepte parafarea actelor, unele, probabil, la sfântu’ asteapta.


In aceste conditii, nu este de mirare ca Gigi Becali ne-a luat in bascalie, spunând ca o sa-l cumpere si el pe Ronaldinho, dupa ce s-a scris ca Stiinta este gata sa-i aduca pe Daniel Balan si Bostina, in schimbul lui Mircea Bornescu, care tocmai fusese facut cu ou si cu otet de conducatorii Stiintei, in frunte cu Mititelu.


Desigur, administrate sistematic cititorilor, si implicit suporterilor, aceste pastile colorate in alb-albastru au darul de a distrage atentia de la problemele importante cu care se confrunta echipa. Ma refer la locul pe care se afla Universitatea, la faptul ca am ajuns sa jucam in exil pentru ca Mititelu stie cel mai bine sa dea cu piciorul si sa injure, ca nu exista concurenta pe posturi, incepând cu portarii si terminând cu atacantii.


Acestea sunt problemele pe care suporterii olteni, scârbiti de ceea ce se intâmpla la Universitatea, si-ar fi dorit sa le vada rezolvate. Abia dupa aceea se va putea vorbi de reconstructia Craiovei, de performanta si, implicit, de revenirea echipei din Banie in top. Restul e vrajeala si intoxicare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII