26.7 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccidente de muncă la Romvag

Accidente de muncă la Romvag

OLT. Trei angajaţi ai SC Romvag SA Caracal au fost victimele unor accidente petrecute în incinta fabricii. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă, societatea funcţionează legal din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă. Reprezentanţii conducerii Romvag spun că, de curând, au fost angajaţi muncitori care nu au deprins modul în care se desfăşoară activitatea în fabrică.

Toate cele trei accidente s-au soldat cu incapacitatea temporară de muncă a angajaţilor, rănile suferite de cei trei bărbaţi nepunându-le viaţa în pericol. Primul incident s-a petrecut pe 16 februarie, la ora 12.00. Nicu Ion Sandu, de 38 de ani, vopsitor, în timp ce încerca să cureţe pistolul de vopsit fără să-l decupleze de la instalaţia de aer comprimat, a fost accidentat de jetul de aer şi de masa de vopsea din pistol. Trei zile mai târziu, Eugen Dulgheru, de 29 de ani, lăcătuş, încercând să urce în cabina unui Ifron, i-a scăpat piciorul de pe scară şi s-a accidentat la mâna dreaptă. Peste alte două zile, lui Alin Mitică Rădulescu, de 22 de ani, muncitor necalificat, i s-a prins echipamentul în freza la care lucra. Angajatul a fost accidentat la mâna stângă.

La începutul acestei luni, alţi doi angajaţi ai Romvag au fost victimele unor accidente. „În majoritatea accidentelor, vinovaţi sunt angajaţii răniţi, pentru că nu respectă regulile de protecţia muncii. Cei de la Romvag, spre exemplu, au foarte bine puse la punct toate documentele de securitate şi sănătate în muncă şi nu îi putem acuza“, a spus inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Eugen Mitu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS