22.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024

Accidente în lanţ

Seria accidentelor deosebit de grave petrecute pe şoselele din judeţul Vâlcea pare să nu ia sfârşit.

VÂLCEA. Viteza excesivă, neatenţia în conducere, alcoolul şi oboseala au produs numai duminică patru accidente deosebit de grave, în care o bătrână şi-a pierdut viaţa şi şase persoane au ajuns la urgenţe. Duminică, la ora 12.00, Georgel V., de 70 de ani, din Braşov, conducea un autoturism Opel pe DN 67, din direcţia Târgu Jiu către Râmnicu Vâlcea, iar la kilometrul 147 m, în localitatea vâlceană Măldăreşti, a aţipit la volan şi a pătruns pe celălalt sens de mers, după care a încercat să redreseze maşina. Manevra nu i-a reuşit, autoturismul părăsind partea carosabilă şi răsturnându-se în partea dreaptă a drumului. „În urma accidentului a rezultat decesul Sevastiţei T., de 66 de ani, din comuna Fărcăşeşti, judeţul Gorj, şi rănirea uşoară a lui Pompiliu T., din aceeaşi localitate“, a spus comisarul Marcel Sărdaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea. Conducătorului auto, care purta centura de siguranţă, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.  

Viteza, bat-o vina!

În dimineaţa aceleiaşi zile, în Stupărei, alt accident grav a băgat patru persoane în spital. Andrei C., de 22 de ani, din Râmnicu Vâlcea, se afla la volanul unei Dacii Logan pe DN 64, iar în localitatea Stupărei nu a adaptat viteza de deplasare, a pierdut controlul maşinii, a intrat în derapaj şi a pătruns pe contrasens lovindu-se cu partea dreaptă laterală de un Renault Clio Symbol, condus de Radu P., de 31 de ani, din Mihăeşti, care se deplasa regulamentar din sens opus. În urma coliziunii, autoturismul Renault a fost proiectat într-o Dacie break, condusă de Ionel C., din Râmnicu Vâlcea, care se afla oprit pe un drum secundar la intersecţia cu DN 64. „În urma accidentului a mai rezultat rănirea gravă a şoferului Renaultului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i-a fost stabilit diagnosticul – fractură genunchi drept, plagă pleoapă superioară, şi a lui Savu F., de 63 ani, din Târgu Jiu, pasager în acelaşi autoturism. Acesta a fost şi el transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i-a fost stabilit diagnosticul – traumatism cranio-facial, fractură index drept, fracturi costale C 5, 6, 7, 8 stânga, plăgi cu excoriaţii orbitale drepte. De asemenea, au fost rănite uşor încă două persoane“, a precizat comisarul Sărdaru.

Andrei C. a refuzat testarea cu aparatul etilotest. Ceilalţi doi conducători au fost testaţi, iar rezultatul a fost negativ, şi tuturor le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Alcoolul şi viteza, o combinaţie dezastruoasă

Tot dimineaţa, la ora 5.45, Constantin I., de 42 de ani, din comuna Şimian, judeţul Mehedinţi, aflat la volanul unui Renault Scenic, pe DJ 646C, se deplasa din direcţia DN 67 către Bistriţa, iar la kilometrul 31+200 m, în localitatea Costeşti, judeţul Vâlcea, pe fondul neadaptării vitezei şi din cauza consumului de alcool, a pierdut controlul maşinii şi a intrat într-un cap de pod. „În urma impactului a rezultat accidentarea gravă a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Horezu, unde i-a fost stabilit diagnosticul – fractură dublă antebraţ drept. Şoferul nu purta centura de siguranţă şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei“, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS