10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTopmodelele se viseaza actrite

Topmodelele se viseaza actrite

Rene Russo, Laetitia Casta, Charlize Theron, Monica Bellucci, Milla Jovovich. Sexy, frumoase si talentate la prezentarile de moda, insa si pe platourile de filmare. Tot mai multe modele renunta la podium, pentru a-si incerca norocul pe marele ecran. Câteodata, norocul le surâde, alteori, rezultatele lasa mult de dorit. Oricum ar fi insa, pentru muzele din fashion system, fascinatia reflectoarelor este din ce in ce mai mare.


Multe topmodele simt o chemare pentru actorie, chiar daca apoi „chemarea“ se dovedeste in cele mai multe dintre cazuri un esec lamentabil.


Pentru altele este doar o a doua sansa, iesirea de siguranta din lumea modei, un mediu dur si crud cu cele care au depasit o anumita vârsta sau s-au expus prea mult.


Altele sunt pur si simplu catapultate pe platourile de filmare de regizori si producatori in cautarea vreunui nume celebru. In cele mai multe dintre cazuri, aceste modele, aspirante actrite, renunta sa isi mai arate nurii pe marele ecran, gândindu-se ca imbracate randamentul lor va fi mai bun. Nimic mai gresit. De cele mai multe ori, nuditatea le-ar putea fi de ajutor, cel putin in câstigarea unor spectatori in plus. Modele care au reusit cu adevarat „sa dea lovitura“ se numara pe degetele de la o mâna. Este si cazul lui Rene Russo, una dintre primele topmodele care si-au incercat norocul in film.


De la inceputul anilor ‘90, când si-a inceput cariera, Rene a aparut alaturi de cei mai mari actori ai Hollywoodului, de la Clint Eastwood in „Collector’s Edition“, in 1993, la Dustin Hoffman, „Outbreak“, in 1995, de la „Get Shorty“ cu John Travolta si pâna la „Tin Cup“ (1996), cu Kevin Costner. La fel au stat lucrurile si cu frumoasa Laetitia Casta, care a devenit in scurt timp, de la unul dintre cele mai solicitate topmodele, o actrita talentata, alaturi de Raoul Ruiz in „Savage Souls“ si Patrice Leconte in „Love Street“. Spre deosebire de colegele sale, Laetitia nu a spus „nu“ scenelor sexy si, in plus, in ultimul timp si-a incercat norocul si in teatru, bucurându-se de un real succes.


Charlize Theron – de la podium la Oscar


Producatorul care a descoperit-o pe Renee Russo i-a dat o sansa si altui topmodel de succes: Charlize Theron. Aceasta, spre deosebire de colegele sale, nu a visat niciodata sa devina actrita. Si, printr-o ciudata lege a contradictiilor, Charlize a devenit o mare actrita, câstigând un premiu Oscar pentru rolul lui Aileen Wuornos in „Monster“. Si ea, la fel ca Laetitia, s-a simtit mereu in largul ei in scenele erotice, considerându-se o femeie foarte sexy. Un caz cu totul special este si Mila Jovovich, unicul topmodel care a reusit sa aiba o cariera cinematografica de succes, paralel cu o la fel de splendida cariera de topmodel.


Rolul sau din filmele lui Luc Besson „Fifth Element“ sau „The Story of Johanna D’Arc“ au transformat-o intr-o actrita care a intrat pe merit in istoria cinematografiei. Si cum am putea-o uita pe Monica Bellucci? Monica, una dintre cele mai apreciate si mai bine platite manechine in perioada 1989-1990, muza pentru Dolce & Gabbana sau pentru Elle, si-a facut debutul cu filmul tv „Vita coi figli“ in regia lui Dino Risi. „La riffa“, al lui Francesco Laudadio, a fost o rampa de lansare catre marile succese de la „Malena“ la „Asterix & Obelix“, si, mai ales, in „The Matrix“.


Tyra, Heidi, Claudia, Naomi – actrite ratate


Cu toate acestea, in afara de câteva exceptii, lista topmodelelor cu pretentii de actrite este marcata mai ales de insuccese si esecuri rasunatoare. Un exemplu in acest sens este cazul Tyrei Banks. „Nefericita“ ei cariera cinematografica nu este altceva decât o insiruire de roluri jenante, de la „The Fresh Prince of Bel Air“ si „Love Stinks“ sau, si mai rau, in filmele de televiziune ale lui Tobe Hooper „The Apartment Complex“ sau in pelicula din 2000, „Life Size“, in care Tyra are rolul unei papusi Barbie, care, ca prin minune, se transforma intr-o fiinta umana. Pe scurt, un top model in locul nepotrivit. Tot in locul nepotrivit a ajuns si Heidi Klum, care, dupa filmul de debut „Ella Enchanted“, a fost sfatuita sa se limiteze la aparitiile in Victoria’s Secrets, unde, in costumatii minuscule, Heidi pare sa se simta mult mai in largul sau. Si Gisele Bundchen, alta stea din lumea modei, si-a facut debutul tot cu un esec, in „Taxi“, un remake mediocru al unui film francez al lui Luc Besson. Nu i-a mers mai bine nici capricioasei Naomi Campbell, care nu a impresionat deloc cu rolurile sale „minuscule“ in diferite filme, precum cel al lui Spike Lee. Nici gratioasa Claudia Schiffer nu a reusit sa impresioneze, astfel ca nu putem trage decât o concluzie: fiecare om cu talentul lui. O „plimbare“ in costum de baie pe podiumul de moda nu e deloc acelasi lucru cu interpretarea unui rol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS