Oltchim cumpără gaze naturale de peste 33 milioane lei de la Romgaz

Autori


Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, a încheiat un contract în valoare de 33,15 milioane lei cu societatea Romgaz, unul din cei doi mari producători de gaze din România, de la care cumpără gaze naturale în perioada 1 iulie 2017- 30 iunie 2018, arată un comunicat al Romgaz, citat de economica.net.

Plata se face în avans, cu factura de regularizare scadentă în 30 de zile de la data emiterii, penalităţile fiind de 0,10% pe zi din valoarea contractului, arată un comunicat transmis miercuri de Romgaz Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, cele două companii au mai încheiat un contract în valoare de 24.918 lei, în acelaşi scop.

Agenţia de ştiri News.ro scria la 22 mai că Oltchim a demarat procedura de selecţie a unui nou furnizor de gaze naturale, după ce furnizorul actual, Arelco Power, a anunţat compania vâlceană că există posibilitatea să intre în faliment.

”Urmare a înştiinţării transmisă în data de 16 mai de furnizorul de gaze naturale, Arelco Power, privind posibilitatea ca, în data de 19 mai, societatea Arelco Power SRL să intre în faliment, având în vedere termenul foarte scurt comunicat de Arelco, Oltchim a urmat calea procedurală normală de corespondenţă reciprocă la acel moment şi strict în relatia comercială cu acesta solicitând, o perioadă rezonabilă de aproximativ două luni, în care să nu fie întreruptă furnizarea de gaze naturale”, informa Oltchim la acea dată.


Oltchim a demarat procedura de selecţie a unui nou furnizor de gaze naturale, ”astfel încât nu există nici un risc pentru funcţionarea societăţii”, activitatea desfăşurându-se în condiţii optime, preciza atunci compania.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 24 ianuarie 2018

Top