5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Acţiuni pentru combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere grave

Vâlcea: Acţiuni pentru combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere grave

La nivelul IPJ Vâlcea sunt organizate, în perioada 2 – 4 august, acţiuni în sistem integrat: efective de poliţie rutieră şi ordine publică, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale.
Scopul acestor activităţi îl reprezintă reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, determinate de încălcarea, de către pietoni, a normelor privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv combaterea încălcării normelor rutiere de către conducătorii de biciclete, mopede, căruţe şi utilaje agricole.  Totodată, conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere.
În vederea asigurării deplasării în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, în această perioadă vor acţiona efective de poliţie rutieră şi ordine publică din cadrul Serviciului Rutier Valcea, Politiilor municipale si orăşeneşti, staţiunea Voineasa, Secţiile de Poliţie Rurală, posturile de poliţie comunale. Activităţile desfăşurate vor fi preventiv-reactive pentru depistarea, identificarea si tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, în zonele cu risc rutier ridicat pe arterele rutiere din judeţul Vâlcea.
Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.
CONDUCEŢI CU MULTĂ ATENŢIE ŞI RĂBDARE!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS