10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: 20 de familii locuiesc în Mihăești, folosesc utilități de la Râmnicu Vâlcea și au domiciliul în Ocnele Mari

Vâlcea: 20 de familii locuiesc în Mihăești, folosesc utilități de la Râmnicu Vâlcea și au domiciliul în Ocnele Mari

Un număr de 20 de familii din Vâlcea se confruntă cu o situație paradoxală – locuiesc în comuna Mihăești, folosesc utilitățile din Râmnicu Vâlcea și au domiciliu oficial în Ocnele Mari, scrie Agerpres. Prefectul de Vâlcea a declarat că în această primăvară situația va fi rezolvată.

Situația s-a creat în anul 2009, familiile respective fiind obligate să se mute din Ocnele Mari, din zona Câmpului I sonde, unde terenul a fost catalogat cu risc de prăbușire. De altfel, în acel an, în urma unei acțiuni controlate, s-a reușit în patru luni prăbușirea tavanului unei caverne și evacuarea saramurii din subteran.

Un număr de 20 de familii au fost evacuate și statul le-a construit pe raza localității Mihăești, la marginea municipiului Râmnicu Vâlcea, un mic cartier cu case, anexe și curți. În anul 2010 lucrările au fost finalizate, iar cetățenii din Ocnele Mari s-au mutat. După cinci ani oamenii încă nu au reușit să devină proprietari pe case, actele lor au rămas valabile cu domiciliul în Ocnele Mari, unde nu mai au proprietăți. Mai mult, familiile folosesc apa, energia electrică și gazele naturale din infrastructura municipiului Râmnicu Vâlcea.

„Situația trebuia rezolvată. Era o anomalie, oamenii locuiesc la 8 km de Ocnele Mari, dar au buletin de Ocne. Stau în Mihăești, dar nu au acte pentru Mihăești, folosesc gaz, apă și canal de la Râmnic, dar nu au contracte pentru acestea, ci societatea care a ridicat aceste locuințe. Azi la prefectură s-a stabilit clar ca acești oameni să rezolve odată problemele de domiciliu, să aibă contracte pe numele lor. Am avut o întâlnire cu directorii societăților implicate, cu primarii celor trei localități. Au trecut cinci ani, cât îi mai ținem pe oameni încurcați”, a declarat marți pentru AGERPRES prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu.

Potrivit acestuia, în această primăvară situația va fi rezolvată, iar oamenii vor avea acte pe proprietate și contracte la utilități pe numele lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS