5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaRazii prin pieţele din Râmnicu Vâlcea

Razii prin pieţele din Râmnicu Vâlcea

Ieri, pe lângă dispozitivul curent, poliţiştii vâlceni au avut ca misiune asigurarea ordinii şi liniştii publică, asigurarea fluenţei circulaţiei, precum şi preîntâmpinarea oricăror evenimente negative.

219 de poliţişti au acţionat ieri pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi pentru fluenţa traficului. Au fost organizate 48 de acţiunile pe raza întregului judeţ, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

În urma acţiunilor organizate, au fost constatate 4 de infracţiuni, au fost aplicate 260 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 15 permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 110.580 lei, iar valoarea bunurilor confiscate este de 32.208 lei.

1.Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au acţionat pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea. Astfel, în urma activităţilor specifice poliţiştii s-au deplasat într-un târg săptămânal din municipiul şi la sediul unei societăţi comerciale.

Oamenii legii au depistat două persoane care comercializau articole de îmbrăcăminte, fără a deţine documente de provenienţă, iar societatea comercială nu înregistrase în casa de marcat vânzările efectuate în valoare de 1390 de lei constatat.

La finalizarea controlului, persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional cu amenzi de 47500 de lei. De asemenea, a fost confiscată marfa oferită la vânzare, în valoare de 30.000 lei.

2. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au reuşit identificarea lui a două persoane urmărite la nivel naţional, fiind declarate dispărute. Una dintre acestea era minoră.

Poliţiştii rutieri  au depistat doi conducători auto care nu au respectat codul rutier. Acestora le-au fost întocmite dosare penale pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice(0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat din luna decembrie 2015.

Poliţiştii Biroului Poliţiei Transporturi Vâlcea au identificat în staţia CF Drăgăşani o minoră în vârstă de 9 ani, care apela la mila publicului. Minora a fost încredinţată părinţilor,care au fost şi sancţionaţi contravenţional conform legii 61/1990.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS