Olt: Aur balcanic pentru Diana Țolu, olimpică la matematică

Autori


Absolventa Școlii Gimnaziale „Eugen Ionescu“ din Slatina, Diana Țolu, membră a lotului național de juniori, a obținut medalia de aur la Balcaniada de matematică din Grecia.

Diana Țolu a încheiat examenul de Evaluare Națională cu media 10, rezultatul aflându-l din Grecia, unde se află pentru a concura la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, după ce a depășit șase probe de baraj pentru prezența în lot. Rezultatele echipei României sunt, de altfel, de excepție, cei șase membri ai lotului obținând cinci medalii de aur și una de bronz și clasându-se, cel mai probabil, pe primul loc (Societatea de Științe Matematică încă nu a făcut publice rezultatele, pe care le-au aflat, în schimb, părinții).

„Și-a atins obiectivul. Era pe undeva previzibil rezultatul, probele de baraj pentru accesul în lot fiind mai dure decât subiectele de la Balcaniadă“, a declarat tatăl olimpicei, Dan Țolu.


Diana se va înscrie la Liceul Internațional de Matematică (ICHB) din București, o hotărâre pe care nu a luat-o ușor. Eleva a făcut, în gimnaziu, performanță și la lingvistică, lectură și fizică, în clasa a VII-a calificându-se la etapa națională a celor patru olimpiade (la cele trei s-a adăugat matematica).


Comenteaza acum

Alte stiri

2 noiembrie 2018

Diana Boerică este de aseară după gratii

Condamnate definitiv pentru spălare de bani, Diana Boerică, una dintre fiicele omului de afaceri Genică Boerică, şi Ileana Moandă, s-au prezentat aseară la sediul IPJ Dolj. Potrivit oamenilor legii, cele două femei condmanate au fost duse de ...
1 noiembrie 2018

Diana Boerică, condamnată la patru ani de închisoare cu executare

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au hotărât, aseară, să o condamne definitiv la patru ani de închisoare cu executare pe Diana Boerică, una dintre fiicele omului de afaceri Genică Boerică, trimisă în judecată într-un dosar ...

Sumarul ediției de duminică, 18 noiembrie 2018

Top