20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: O elevă din Slatina,  locul I pe țară  la Olimpiada națională de Matematică

Olt: O elevă din Slatina,  locul I pe țară  la Olimpiada națională de Matematică

Eleva Școlii Gimnaziale „Eugen Ionescu“ din Slatina, Diana Țolu, pregătită de profesoara Simona Năsui, a reușit să obțină cel mai bun punctaj la clasa a VIII-a, un obiectiv pe care l-a urmărit constant și l-a atins.

Diana Țolu a obținut, la faza națională a Olimpiadei de Matematică 2018, 26 de puncte din 28, următorul clasat înregistrând 21 de puncte. Rezultatul înainte de contestații o plasează pe elevă pe primul loc pe țară, o poziție pe care și-a dorit-o, a mărturisit tatăl său, și pentru care s-a pregătit constant, încă din clasa a V-a.
Diana Țolu este pasionată și de lingvistică și fizică, discipline la care s-a calificat în anii trecuți al etapa națională, în acest ultim an de gimnaziu concentrându-se, însă, doar pe matematică. Eleva a făcut parte, anul trecut, din lotul național lărgit al României, în urma rezultatelor care de asemenea au plasat-o pe podium.
„Acesta i-a fost obiectivul și l-a construit pas cu pas. N-a acceptat altceva, a spus că se va întoarce cu locul I. Nu înseamnă că bucuria noastră este mai mică. Diana e un copil extraordinar și o sprijinim în tot ce va dori să facă. E prematur să vorbim de școala spre care se va îndrepta, depinde și de acest rezultat și de cele de la competițiile care urmează“, a decarat tatăl elevei, Dan Țolu.
Olimpiada Națională ed matematică se desfășoară în perioada 3-7 aprilie la Satu-Mare. Primii 25 de elevi, cei mai buni din țară, se vor bate în continuare pentru a face parte din lotul național și pentru a reprezenta România la Balcaniadă, următoarea competiție în calendarul ministerului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS